האם ניתן לתבוע בגין דברים שנאמרו במסגרת שימוע?

  • לשון הרע בעבודה
    פלוני | 03/03/2021 11:34

    פוטרתי ממקום עבודה במהלך מה שבית המשפט מגדיר "תקופת ניסיון".

    רוב הטענות במכתב השימוע הן כאלו שכל בר דעת יבין שאינן מצדיקות קיום שימוע, קל וחומר פיטורים.

    אם כן, החברה טרחה והגדילה לעשות והוסיפה המצאות משלה, טענות חמורות מאד כשאחת מהן עולה לכדי עבירה פלילית!

    כולן נכתבו בלשון הגזמה, בכלליות, וכמובן, בלי תפיסה במציאות.

    שאלתי היא כדלקמן:
    השימוע הוקלט. במהלכו המעסיקה נתפסה בלשונה(כמה פעמים) כי ידעה שהדברים שכתבה נכתבו בהגזמה ויתרה מכך, כי אינם נכונים.

    מכתב הזימון נשלח באימייל אליי ולעוד 3 מנהלים בחברה, ומכתב הפיטורים נשלח רק אליי ועוד אדם בחברה שאינני יודע מי הוא.

    האם עונה לדרישת ההגדרה בחוק ל"פרסום"?

    בונוס: לא אמורים לשלוח מכתב שימוע ישירות לעובד בלבד? זאת לא הפרת הפרטיות בשליחת המכתב לעוד 3 עובדים בחברה?

    תודה

    • האם ניתן לתבוע בגין דברים שנאמרו במסגרת שימוע?
      עו"ד תום שנפ | 06/03/2021 19:12

      שלום רב,

      באופן עקרוני, שימוע לא נועד להיות פומבי. כך גם מכתב פיטורין ועילות פיטורין הן לא נושא למשלוח הודעות לעובדים. עדכון מנהלים לעומת זאת, בהחלט יכול להיות לגיטימי בנסיבות מסוימות. חשיבות רבה יש לשאלה מיהו אותו עובד שנשלח אליו מכתב הפיטורים, ומדוע.

      ממליץ לפנות לייעוץ משפטי באופן פרטני, על מנת לברר את כל הפרטים.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il