האם מותר לרופא להקליט מטופל?

  • הקלטת מטופל
    דנה | 02/03/2021 20:33

    שלום,
    האם לרופא מותר להקליט טיפול/ ייעוץ רפואי של המטופל ללא ידיעתו והסכמתו? ואם כן, האם הקלטה זו היא חלק מהרשומה הרפואית שצריכה להיכנס לתיק הרפואי?

    • האם מותר לרופא להקליט מטופל?
      עו"ד ורד פרי | 10/03/2021 15:52

      שלום דנה,

      על פניו, אין סעיף בחוק האוסר על תיעוד הטיפול על ידי הקלטה ו/או צילום יחד עם זאת, יש לפעול לקבלת הסכמה של המטופל לתיעוד הטיפול באופן זה. ניתן ללמוד זאת, בין היתר, מחוק הגנת הפרטיות וכן מכללי האתיקה של ההסתדרות הרפואית בישראל. חשוב לתעד הסכמה כזו של המטופל בתיק הרפואי שלו.

      אם ההקלטה נעשתה לצרכי הוראה או פרסום מדעי או מחקר כלשהו, ניתן לעשות בה שימוש ללא חשיפת פרטים מזהים של המטופל, כמובן בתנאי שניתנה לכך הסכמת המטופל.

      כן. ניתן לתעד ולהעביר מידע אודות טיפול רפואי לצורכי הוראה ו/או פרסום מדעי ו/או מחקר, ובלבד שלא נחשפו פרטים מזהים של המטופל. תיעוד זה אינו מהווה חלק מהרשומה הרפואית הנוגעת למטופל.

      הקלטה של טיפול רפואי הינה חלק בלתי נפרד מהרשומה הרפואית.לכן זכותו של המטופל לקבל העתק ממנה, כמו שהוא זכאי לקבל עותק מכל תיעוד רפואי שלו.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il