אתה אזרח ישראלי וכפוף לדין הישראלי

  • דיון לתושב חוץ
    עמית | 28/02/2021 22:50

    שלום,
    יש לי שאלה, לפני שנתיים הגשתי תביעה נגד חברה והם במקביל תבעו אותי.
    הדיונים אחלו לאחרונה אבל בנתיים אני עזבתי את הארץ וכרגע אני לא תושב ישראל (אזרח אבל לא תושב).
    הבנתי שבית המשפט בישראל לא יכול לדון בעניין מי שלא תושב וכלל לא גר בישראל.
    אשמח לקבל יותר פרטים בבקשה.

    תודה מראש

    • אתה אזרח ישראלי וכפוף לדין הישראלי
      שאול | 03/03/2021 19:35

      אם אתה תובע - אז תמחק את התביעה שלך. כיצד אתה יכול לטעון שבית משפט ישראלי אינו מוסמך לדון בעניין שלך אם אתה ממשיך לנהל הליך משפטי?

      אם אתה נתבע - הרי שבית משפט ישראלי יכול לחייב אותך להתייצב לדיון. לחילופין יש אפשרות להשתתפות מרחוק כגון: זום או ווידאו קונפרנס. אבל לשם כך צריך לעמוד בתקנות, ואינני יודע מה הנסיבות שלך. אך העובדה שאתה מתגורר בחו"ל בלבד, אינה שוללת את סמכות בית משפט ישראלי ואינה מחייבת אותו לפטור אותך מהתייצבות לדיון בישראל.

      כדאי שתיקח כל זאת בחשבון.

      • דיון לתושב חוץ
        עמית | 03/03/2021 20:06

        תודה.
        לא הבנתי מדוע אני צריך למחוק את התביעה שלי והם יכולים להשאיר את התביעה שלהם?

        • הבהרה
          שאול | 03/03/2021 21:43

          שלום,

          כנראה שלא הבנת את מה שאמרתי. לא אמרתי שאתה צריך למחוק את התביעה שלך בעוד הם משאירים אותה על כנה. מה שאמרתי הוא שאדם שטוען שבית משפט ישראלי לא מוסמך לדון בעניינו רק משום שהוא מתגורר בחו"ל ולמרות שהוא אזרח ישראלי, מצופה ממנו קודם כל ובשם הטענה שלו עצמו למחוק את התביעה שלו. שהרי אם אתה מנהל תביעה בישראל למרות שאתה תושב חו"ל [אך אזרח ישראלי], המשמעות היא שאתה מכיר בסמכות של בית המשפט הישראלי. זה כל מה שאמרתי. כי מי שלא מכיר בסמכות, לא פונה לאותו גוף שבו הוא אינו מכיר לכאורה.

          ברור שאינני קורא לך למחוק את התביעה שלך. זכותך המלאה לנהל הליך משפטי גם אם תוך כדי ההליך עצמו העתקת את מקום מגוריך לחו"ל. רק קח בחשבון שהמיקום החדש שלך לא ישנה את ההליך המשפטי. תצטרך מישהו שינהל עבורך את התביעה בישראל ואם יהיה הליך הוכחות סביר להניח שתידרש להגיע אא"כ יקבע שאתה עומד בתנאים לניהול הליך בזום או בדרך חזותית אחרת. הקורונה למשל בהחלט יכולה להיחשב כסיבה טובה לכך. אך לא בטוח שכך יוחלט בעיקר אם עד להליך ההוכחות ישראל תחזור לשגרה מלאה.

          מכל מקום בהצלחה