תשובה

  • תביעה קטנה נגד גוף ציבורי
    משה | 28/02/2021 07:40

    בכוונתי לתבוע משני גופים החזר על נזקים שקרו לרכב שלי מכביש ששופץ בעיר   - מהעירייה ומהגוף הציבורי שביצע את שיפוץ הכביש.

    אם הנתבעים יהיו ראש העיר ומכ"ל הגוף הציבורי - האם אני יכול להתעקש שהם יהיו אלו שיופיעו בדיון, או שזכותם לחמוק מאי הנעימות שכרוכה בהגעה ולהחליט על שליחה של נציג מטעמם?

    ונניח שישלחו נציג מטעמם - האם זכותי להתעקש שגם שני האדונים הנ"ל יהיו נוכחים בדיון?

    • תשובה
      שאול | 03/03/2021 21:58

      אין לך כל זכות להתעקש על הגעת אנשים ספציפיים מגוף ציבורי כמו עירייה או חברה? זולת אם הנוכחות האישית שלהם היא קריטית להליך המשפטי. ואת זה יקבע בית המשפט עצמו.

      לא ציינת מדוע אתה רוצה לזמן דווקא את ראש העיר. בטח ובטח כאשר מדובר בבית משפט לתביעות קטנות.

      לדעתי, בבית משפט לתביעות קטנות לא יחייבו ראש עיר להגיע לדיון. כי סביר להניח שהמידע הרלוונטי לא נמצא אצלו דווקא. בשביל זה יש מנהלי מחלקות, אגפים וכיו"ב.

      מה גם שבמקרים של חברה, עמותה, עירייה די בנוכחות של נציג מאותו גוף עם זמינות טלפונית של גורם שמכיר אישית את הנושא.