סמכות בית משפט לתביעות קטנות

  • סמכות בית משפט לתביעות קטנות
    איש אחד | 24/02/2021 13:06

    שלום,
    הגשתי תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות נגד בעל דירה בבניין משותף עקב רעש בלתי נסבל של השוכר את דירתו.
    הסעדים שביקשתי היו: א.  מתן הוראה לבעל הנכס שיפנה את השוכר מדירתו.    ב. פיצוי כספי בסכום שלא עולה על הקבוע בחוק לבדיון בבית משפט לתביעות קטנות.
    השופט מחק את העתירה מבלי לדון בה בנימוק שזה לא בסמכותו לדון בתביעה מסוג זה.
    גם כשנסוגותי מתביעתי לפינוי השוכר וביקשתי סעד של פיצוי כספי בלבד השופט לא קיבל זאת.

    שאלותיי:
    א. לאיזה בית משפט צריך להגיש תביעה מסוג זה?
    ב. לצורך ההבנה. מדוע זה לא בסמכותו? הרי בית משפט לתביעות קטנות הוא זרוע של בית משפט השלום ובסמכותו להוציא צו עשה.
    ג. מדוע לא דן בפיצוי הכספי בלבד?

    תודה.

    • סמכות בית משפט לתביעות קטנות
      עו"ד טליה שנברגר | 28/02/2021 15:45

      שלום רב,

      האם בית המשפט לא פירט בהחלטה מאיזו סיבה התביעה נמחקה ומדוע אין סמכות? בכל מקרה, התביעה שאתה מתאר והסעדים שאתה מבקש אינם מתאימים לבירור בבית משפט לתביעות קטנות. אתה דורש צו עשה לפינוי שוכר ואין מדובר בעניין שבסמכותו של בית המשפט לתביעות קטנות ובנוסף אתה טוען טענות שיש צורך להוכיח אותן באמצעות מומחה (למשל עניין המטרדים והרעש). בנסיבות אלה, בית המשפט המתאים לדון בתביעתך הוא בית משפט השלום באזור בו מצויה הדירה.

      שיהיה בהצלחה.

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talyashenberger@gmail.com