האם תגובה של איש ציבור מהווה לשון הרע?

  • לשון הרע
    גליה | 18/02/2021 22:31

    שלום, מכרה שלנו, ברוכת ילדים, שבעקבות הקורונה הגיע למצב כלכלי קשה, פרסמה פוסט בו היא מתארת שהיא אם ברוכת ילדים (עם ציון מספר הילדים) ובמצב כלכלי לא פשוט ובצר לה היא  נאלצת לבקש עזרה. אחתהמגיבות שלפי תמונתה עובדת ציבור, כתבה להמשהו בסגנון אל תביאי ככ הרבה ילדים ואחכ תבקשי כסף.האם יש כאן עילה ללשוןןהרע, כולל התיחסות לכך שהיא מנסה למנוע מאנשים לתרום לה כסף או לסייע לה והאם יש חשיבות לכך שהיא עובדת ציבור?

    • האם תגובה של איש ציבור מהווה לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 25/02/2021 15:32

      גליה שלום,

      מתיאורך קשה לראות איך התגובה מהווה לשון הרע. נראה כי על פניו מדובר בהבעת דעה אישית על מצבה של כותבת הפוסט.

      לא ברור לי כיצד לדעתך יש בתגובה כדי למנוע מאנשים לתרום כסף או לסייע.

      בכל מקרה, העובדה כי כותבת התגובה הינה עובדת ציבור אינה משנה, נוכח נסיבות העניין.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il