תוספת חשובה: הח-ן בבעלותי נסגר לאחר חודש בלבד

  • שואלת שוב. בהול. 1. אחותי ביד אחת עם פקידת הבנק
    רותם | 17/02/2021 17:38

    עשו יד אחת וסגרו ח-ן בנק של הרבה שנים ללא ידיעתי.

    ח-ן זה היה גם בבעלותי. ח-ן משותף. מעולם לא בררתי מצב הח-ן ולא הוצאתי ממנו אגורה (כיבדתי את אימי ז"ל)

    2. האחות פתחה ח-ן אחר באותו סניף, העבירה אליו חצי מיליון ש ורוקנה את הח-ן.

    האם חוקי. האם פלילי

    4. לאימי היה אלצהיימר

    5. שאלה נוספת: אותה אחות צירפה לח-ן זה את בתה אשר לא היתה נוכחת בזמן החתימה על פתיחת הח-ן. האם חוקי

    6. כל זאת כאשר במקביל זייפה את צוואת אימי ז"ל (לא קשור אך חשוב לדעת)

    7. ח-ן זה היה סוג של משותף כל אחד יחד ולחוד. האם זה מהותי לצורך 2 מעשים נפשעים אלה

    8. נודע לי ב-2009 כאשר ביקשתי להוציא כספים מהח-ן בבעלותי. פקידת הבנק טענה שהח-ן סגור. הייתי בהלם

    9. אני לפני פניה לפנצ הפועלים

    10. האם יש התיישנות

    תודה רבה

    • תוספת חשובה: הח-ן בבעלותי נסגר לאחר חודש בלבד
      רותם | 17/02/2021 17:49

      לאחר שנפתח (אני מדגישה: לא ידעתי על פתיחת הח-ן האחר באותו סניף כי הוא נפתח ללא ידיעתי ובלעדי)

      איך יתכן לפתוח ח-ן נוסף לאחר חודש בלבד לאחר שנפתח הח-ן הראשון בבעלותי

      • ראי התייחסות מפורטת בתשובה לשאלה הראשית.
        עו"ד אסף מירוז | 17/02/2021 23:09

        שיהיה בהצלחה.

        בברכה,

        אסף מירוז, עו"ד
        מנהל פורום דיני בנקאות

        מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
        טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com

        • מה זה סעיף אריכות ימים ומה הקשר ל-מה ששאלתי
          רותם | 19/02/2021 01:10

          ברור ששלושתינו היתה זכות חתימה. היינו בעלות החשבון ומה זה משנה מה מקור הכספים.

          1. החשבון היה בבעלות שלושתינו: אימי ז"ל (בזמן סגירת החשבון היתה בחיים אך חולת אלצהיימר) אני ואחותי.

          2. אימי לא היתה מסכימה בשום אופן לסגור את החשבון. בשביל מה?!

          3. מנהל הסניף הגיע במיוחד לביתה של אימי יחד עם פקידתה האישית של אימי (אימי היתה נכה)

          4. מקור הכספים בכלל לא רלוונטי (מקור הכספים היה כספי שילומים של אימי. הרבה מאוד ( כ-3 מיליון ש. הרבה מאוד למעמד הפועלים)

          5. הפקידה ביד אחת עם אחותי סגרו את החשבון וזאת חודש בלבד לאחר שנפתח !!!

          6. הרי ברור מעל כל ספק שאחות זו סגרה את החשבון ופתחה חשבון אחר באותו סניף (בלעדי !!! ) כדי שלא אדע מה היא הולכת לעשות עם הכסף

          ילד מבין את זה

          7. אז זה מה שהיא עשתה: (הסתבר לאחר שעו"ד שלי קיבלה את כל המסמכים מהבנק)

          8. האחות צירפה את 2 הבנות שלה לחשבון זה ( החדש כן !!) שלושתן רוקנו אותו

          9. לא ידעתי כלום בזמן אמת כי לא הייתי שותפה/מיופת כח/כלום !!!

          10. לא ידעתי כלל שקיים חשבון כזה !!!

          11. החשבון היה סוג משותף יחד ולחוד (כ"א מבעלי החשבון רשאי לעשות פעולות בחשבון בלי ליידע את השני. חלמאי ולא הגיוני.

          12. האחות המנוולת כיוונה לסוג הזה כדי שתוכל לעשות מה שחשקה נפשה. ניצלה שאין לי מושג. בעיקר ניצלה את מצבה של אימי (היה לה כבר אלצהיימר) ואת תמימותי

          13. בבקשה בבקשה בבקשה תענה לי רק על שאלה אחת ויחידה:

          האם פקידת הבנק היתה רשאית לסגור את החשבון בלי ליידע אותי/לקבל את הסכמתי (את החשבון הישן שבו אני אחת הבעלים)

          אם אינך מסוגל לענות לי, אנא הפנה את השאלה לעו"ד השני

          תודה רבה

          • האם חוקי. אם לא: האם פלילי. כמה התיישנות. תודה  לת
            רותם | 19/02/2021 01:14

    • ריקון חשבון בנק של מנוח שהיה בשותפות עם אחד הבנים
      עו"ד אסף מירוז | 17/02/2021 23:08

      רותם שלום

      יש לבחון מספר גוסיות חשובות כגון האם היה סעיף אריכות ימים. למי היו זכויות חתימה בחשבון, מקור הכספים ועוד.

      ככלל, כספים בחשבון בנק אומרים להיות משולמים לירושים לפי צו ירושה/צו קיום צוואה ונדרשת חתימה של כל הירושים או צו בית משפט. כך גם לגבי חשבונות בנק שהמנוח היה שותף בהם.

      זהו מסוג המקרים רצוי לפנות להייעצות עם עו"ד שעוסק בשילוב בין דיני בנקאות ודיני ירושה.

      אני מקווה שעלה בידי לסייע.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com

      • לא קשור לירושה. השאלה היא נקודתית. הח-ן היה בבעלו
        רותם | 17/02/2021 23:19

        אימי ז"ל (היתה בחיים כשזה קרה)

        שואלת שוב: החשבון היה בבעלות אימי. היא צירפה אותי ואת אחותי. שלושתינו בעלות החשבון אוקי?

        יום בהיר אחד גיליתי שחשבון זה נסגר ללא ידיעתי וללא הסכמתי. אימי היתה בחיים

        רק תשובה לשאלה זו:

        האם חוקי לסגור חשבון בבעלותי ללא הסכמתי. זהו. זאת כל השאלה

        בבקשה אל תסתבך עם ירושה/צוואה

        תודה

        • לא מדובר על ריקון החשבון. זה סיפור אחר וזאת גניבה
          רותם | 17/02/2021 23:28

          אני רק שואלת אם מותר לפקידת בנק לסגור חשבון בבעלותי ללא ידיעתי וללא הסכמתי

          שאלה מאוד פשוטה. החשבון היה משותף (כמובן) יחד ולחוד.

          האם מותר לבנק לסגור חשבון ללא ידיעתי וללא הסכמתי. נקודה. ולא משנה איזה סוג חשבון משותף זה

          תודה