הזדהטת בעת קבלת כרטיס אשראי

  • הזדהות
    חן | 14/02/2021 15:22

    שלום אשמח לדעת האם הרשום בהמשך לפי החוק לפי תקנה 411 או חוק אחר בקבלת כרטיס אשראי חדש מחברה חוץ בנקאית הכרטיס נמסר עי שליח חיצוני כלומר עי חברת שליחויות חיצונית. השליח מבקש ת.ז להזדהות. עד כה נשמע תקין. אך באותו מועד של בקשת קבלת ת.ז להזדהות הוא מצלם את ת.ז יחד עם הספח במכשיר דמוי סלולר. בנוסף למיטב הבנתי מזין פרטים כגון תאריך הנפקה. הנני מבין שיש חוק ממשלתי לצורך הזדהות ועד כה הכול בסדר. אך לצלם את ת.ז והספח ולהעביר את המידע במערכות כלשהן חיצוניות? כלומר האם החוק דורש ומאפשר לחברת שליחויות חיצונית לצלם את ת.ז יחד עם הספח ולמלא פרטים אישים ומידע כזה רגיש שאיתו מזדהים אישית במערכות ממשלתיות תודה

    • הזדהטת בעת קבלת כרטיס אשראי
      עו"ד אבי זילברפלד | 14/02/2021 15:27

      שלום רב,

      החוק לא עוסק בכך. הדבר נובע מנהלי הבנק. אם הנך סבור שזה לא לגיטימי - אתה רשאי לפנות בתלונה לממונה על תלונות הציבור וכן למפקח על הבנקים.

      בהצלחה !

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il