מעל איזה סכום צריך להציג אסמכתא עבור משיכת כסף?

  • אסמכתא עבור משיכה
    אנונימי | 11/02/2021 16:56

    מעל איזה סכום צריך להציג אסמכתא עבור משיכת כסף / לקיחת צ'ק בנקאי וכו'?

    מתוקף איזה חוק זה? האם הבנק יכול לדרוש מסמך ספציפי למרות שאני מראה לו מסמך עם יתרת חוב שאליו זה אמור להיות מופקד?

    • מעל איזה סכום צריך להציג אסמכתא עבור משיכת כסף?
      עו"ד אבי זילברפלד | 13/02/2021 20:49

      שלום רב,

      אין שום דרישה כללית בחוק לשמירת אסמכתאות. הדרישה עשויה להופיע בהיבטים שונים כגון - מרשויות המס או מבנק על רקע חשד לעבירה על חוק איסור  הלבנת הון.

      כשמתעוררת בעיה ספיציפית רצוי לפנות בדחיפות למי שמתמחה בתחום, לפני שהבעיה מתפתחת למימדים שקשה לפתור אותה: רשויות המס - רו"ח, בנק - עו"ד המתמחה בתחום דיני הבנקאות.

      בהצלחה !

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il

      • אסמכתא
        אנונימי | 14/02/2021 02:41

        היי אבי

        תודה על המענה. אני חושב שלא הובנתי נכון. אני מעוניין להעביר כסף שבחשבון. אין מחלוקות עם מס הכנסה או משהו שחור.

        הבנק רוצה לדעת למה המטרה ורוצה אסמכתא. האם הבנק יכול לחייב אותי להציג אסמכתא? ואם כן כיצד הוא מחליט איזו? הכסף הוא תשלום חוב אל אדם קרוב כך שאין חוזה, כאשר הצד השני כנראה יכניס את כל הכסף או כמעט את כל הסכום לתשלום חלק ממשכנתא.

        עבור תשלום משכנתא הם מתעקשים על חוזה. ביקשתי לספק אישור יתרות ולא בטוח שהם יסכימו.
        האם עבור תשלום חוב אני בכלל צריך לספק אסמכתא?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 16/02/2021 21:40

          שלום רב,

          התשובה חיובית. כפי שכתבתי, מקור סמכותם מכח חוק איסור הלבנות הון, המסמיך ומחייב בנק לוודא שהעברות הכספים הינן "כשרות". במסגרת זו - מטרת התשלום הינה נתון חיוני.

          בברכה,

          שמחתי להיות לעזר,

          בכבוד רב,

          זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
          מנהל פורום בנקאות

          "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
          טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il