תיקון

  • פניה מהמשטרה בעקבות תאונת דרכים
    חסוי | 02/02/2021 21:53

    שלום,

    הייתי מעורב בתאונת דרכים עם קטנוע במהלכה רוכב הקטנוע נפגע. לא ברור על מי האשמה והולך הרגל המשיך בנסיעה לאחר התאונה. לאחר מכן קיבלתי פניה טלפונית ממשטרת ישראל להגיע לתת עדות על המקרה ושאני מואשם בסטייה מנתיב בקלות דעת. הייתכן ובאמת המשטרה מתקשרת אליי ומוגשת נגדי תביעה משטרתית ? כל הסיפור נשמע תמוהה . האם אני חייב לגשת לתת עדות? האם הביטוח רכב צד ג שלי אמור לטפל בנושא?
    תודה מראש

    • תיקון
      חסוי | 02/02/2021 21:54

      תיקון: *רוכב הקטנוע המשיך בנסיעה )ולא הולך הרגל(

      • דומה למקרה שלי
        מנחם | 03/02/2021 23:28

        אני גם קיבלתי בקשה לבוא לחקירה על תאונה. סטיתי מנתיב בלי להבחין ברכב שהיה בשטח מת אף אחד לא נפגע משמעותית אבל אחד הנהגים חש בכאבי גב ופונה לביה"ח להמשך טיפול - רק לציין שבסופו של יום הוא שוחרר לבית ללא פגע.
        משיחתי עם המשטרה התברר שזהו תהליך סטנדרטי בכל תאונה עם נפגעים.
        עדיין מאוד מוזר לי הדבר, מה גם שאני גר בצפת ואני נדרש לבוא ליקירה באגף התנועה שנמצא במחוז ירושלים...

        • מצטרף לשאלה
          חסוי | 04/02/2021 11:10

          האם הנהג שזומן חייב לתת עדות והאם חברת הביטוח צריכה לתת ייעוץ / ייצוג של עוד במהלך העדות

        • ראה תשובתי מטה
          עו"ד עדי רחמים | 11/02/2021 23:48

          בברכה,

          עדי רחמים, עו"ד
          מנהלת פורום תאונות דרכים

          המכבים 22א, הוד השרון
          טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com

      • ראה תשובתי מטה
        עו"ד עדי רחמים | 11/02/2021 23:47

        בברכה,

        עדי רחמים, עו"ד
        מנהלת פורום תאונות דרכים

        המכבים 22א, הוד השרון
        טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com

    • הבחנה בין ההיבט התעבורתי להיבט הנזק בתאונת דרכים
      עו"ד עדי רחמים | 11/02/2021 23:46

      שלום רב.

      ההליך שהנך מתאר הינו הליך שמתנהל במסגרת ה"פן התעבורתי" הקיים במעורבות בתאונת דרכים. לפיכך הנך רשאי להעלות שאלתך בפורום תעבורה באתר על מנת לקבל תשובה מקצועית מעורכי דין מומחים בתחום התעבורה.

      באשר לפוליסת הביטוח- הנך רשאי לפנות לתנאי הפוליסה או לחברת הביטוח שלך אך למיטב ידיעתי, פוליסת ביטוח אינה מעמידה לרשות המבוטח ייעוץ משפטי בהליך התעבורתי של תאונת דרכים.

      ככלל, פוליסת הביטוח מטרתה להעניק פיצוי כספי בגין נזקי גוף/ רכוש שנגרמו למבוטח ו/או לרכב המבוטח כתוצאה מתאונת דרכים.

      מקווה שסייעתי לך.

      בברכה,

      עדי רחמים, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      המכבים 22א, הוד השרון
      טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com