ביטוח תכולה וביטוח מבנה

  • הפרדה בין ביטוח תכולה לביטוח מבנה
    אורלי | 28/01/2021 10:51

    העבירו אליי את האחריות להשכיר את הדירה של סבתי ז"ל ואני מנסה להבין משהו לגבי הביטוח דירה - הדייר שהכנסתי טוען שאני צריכה לשלם ביטוח מבנה ושהוא ישלם רק על הביטוח תכולה, הוא צודק? למה בעצם ההפרדה הזאת? הרי הוא יכול לגרום לנזקים למבנה ואז אני אצטרך לשלם השתתפות עצמית, לא? גם קראתי באתר הזה https://www.clalbit.co.il/homeownersins/ ש"ניתן להפריד בין שני הכיסויים, אך מומלץ לרכוש את שניהם יחדיו כך שיינתן מענה ביטוחי הולם", אז זה אומר שכדאי לעשות ביטוח דירה שכולל את שני הכיסויים, לא? אני לא יכולה להגיד לו שישלם על הכול כחלק מהחוזה? מה ההמלצה שלכם במקרה כזה?

    • ביטוח תכולה וביטוח מבנה
      עו"ד גיל קראוס | 28/01/2021 15:27

      שלום רב,

      אכן ההפרדה בהסכמי שכירות מקובלת שבה המשכיר מבטח בביטוח מבנה והשוכר בביטוח תכולה (כמובן כל הסכם לפי ההסכמות בין 2 הצדדים).

      הרעיון הוא שבעל המבנה, המשכיר, ידאג למבנה ואילו השוכר שעושה שימוש בתכולה יבטח את התכולה.

      כדאי גם לבדוק אופציה של הוספת מבוטחים לפוליסה או סעיף אחריות צולבת שהמשמעות היא שככל וייגרם נזק לתכולה בשל רשלנות מצידך אז חברת הביטוח לא תוכל לחזור אלייך בתביעה והפוך גם במקרה של השוכר שלא ניתן לחזור אליו במקרה של רשלנות מצידו בנזק לתכולה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il