מחיקת הערת אזהרה עם סיום ההתקשרות

  • הערת אזהרה
    עמי | 25/01/2021 20:55

    איך אני מבטל הערת אזהרה שנירשמה לפרויקט של פינוי בינוי לפני 10 שנים ושום דבר לא מתקדם . יש לציין שפניתי לחברה שרשמה את הערה והם לא מוכנים בשום אופן להוריד אותה . האם אני תקוע לעד או שבית משפט יחייב אותם להוריד מה אני עושה לאן לפנות ?

    • מחיקת הערת אזהרה עם סיום ההתקשרות
      עו"ד אריה בדנר | 26/01/2021 12:05

      עמי שלום,

      הערת האזהרה הרשומה על זכויותיך בדירה נרשמה, מעצם טיבם וטבעם של דברים, מכוח הוראות הסכם הפינוי בינוי עליו חתמת, ומטרתה להבטיח את זכויות היזם על פי הוראות הסכם הפינוי בינוי. משכך, כל עוד ההסכם לא בוטל, לא תהיה באפשרותך למחוק את הערת האזהרה.

      השאלה הנשאלת הינה האם באמת דבר לא נעשה, מהם תנאי תנאי הסכם ההתקשרות בפרויקט הפינוי בינוי, האם קיימים תנאים מתלים או תנאים אחרים שחלף המועד להתקיימותם וכיוצ"ב, כלומר יש לבחון את הביצוע בפועל למול תנאי הסכם ההתקשרות והאופן להשתחרר ממנו (לבטלו). מעצם טיבם וטבעם של דברים, על פי רוב לא תוכל לפעול לביטול ההסכם לבדרך אלא במשותף עם שאר בעלי הדירות בפרויקט (לפחות רובם), בהתאם למנגנון ביטול ההסכם שצפוי כי קבוע בהוראות ההסכם.

      לאור כל האמור, הצעתי לך היא לקרוא את הוראות הסכם הפינוי בינוי, לבדוק הדברים מול עורך הדין מטעם הדיירים, לשוחח עם שאר הדיירים ו/או עם נציגות הדיירים בפרויקט, לוודא כמובן האם כטענתך דבר לא נעשה (ואולי תמצא כי ההליכים נמשכים למרות מאמצי היזם לקדם את התב"ע וההכרזה וכיוצ"ב תנאים הנדרשים לביצוע הפרויקט), ואז לגבש דעתך ודרך פעולתך.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il