אי קיום החלטת בית משפט

  • איך מתנהלים כאשר צד אחד לא קיים החלטה שנתנה בדיון?
    שי | 24/01/2021 16:44

    אם בית משפט הורה בדיון לצד א' אחד להעביר חומר כלשהו לצד ב' תוך 20 יום ----> על מנת שצד ב' 15 יום לאחר מכן יגיב/ישיב לבית המשפט בנושא מסוים שקשור במעט לחומר שהתבקש צד א' להעביר לצד ב'.

    וחלפו יותר מ 20 יום ( 3 ימים חלפו מעבר ל 20 יום....) וצד א' לא העביר את מה שהתבקש לא באימייל ולא בשום צורה אחרת.

    מהי התנהלות משפטית תקינה במקרה כזה?

    1. האם צד ב' צריך לפנות לצד א' שלא העביר את החומר ומתזכר אותו להעביר? ורק לאחר מכן ממתין עוד קצת ואז משיב לבית המשפט כפי שהתבקש ומציין שלא הועבר החומר אליו במידה וגם לאחר התזכורת צד א' לא העביר?

    או

    2. האם צד ב' צריך להמתין כשבוע נאמר בלי לתזכר את צד א' ואז מגיב לבית המשפט לפי מה שהתבקשת ומציין שהצד השני לא העביר את מה שהיה צריך להעביר?

    תודה מראש על כל תגובה.

    • אי קיום החלטת בית משפט
      עו"ד שי בייזר | 07/02/2021 16:07

      שלום שי,

      השאלה כללית מידי.

      תלוי איך מנוסח הצו של בית משפט. לעיתים החיוב השני תלוי וקשור בקיומו של הצו החיוב הראשון.

      זה תלוי גם בחשיבות של החומר שאתה ממתין לו. עד כמה הוא קריטי לשם קיום החיוב השני.

      גם שאלתך - האם לתזכר את הצד השני או לא - עשויה להשתנות לאור נסיבות הדברים.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      שי בייזר, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בתי משפט

      שד' רוטשילד 134, ת"א
      טל': 03-5600602; מייל: shay@beiser-law.co.il