הסכם בעניין עוברים מוקפאים

  • הקפאת עוברים
    שלי | 19/01/2021 16:06

    שלום לך, יש לי 2 שאלות: 1- בעת הקפאת עוברים, האים לבן הזוג הזכות לאשר או לסרב להחדרת העובר (מזרעו) לרחם? 2- האים ניתן לערוך הסכם ובו לבן הזוג אין חובה הורית בעתיד כלפי הילד באים בוחר בזאת?

    • הסכם בעניין עוברים מוקפאים
      עו"ד מיקי חשמונאי | 02/02/2021 20:20

      שלי שלום,

      להלן תשובתה של עו"ד רוית טוב-לי, שותפתי לניהול הפורום :

      כל מוסד רפואי המטפל בנושא זה, דורש שיערכו הסכם שמסדיר מה דין העוברים במקרה של אי הסכמה ולכן התשובה תלויה בהסכמות אליהן הגיעו בני הזוג והתגבשו בהסכם שנחתם.
      כמו כן, בהסכם כזה בד"כ נכתב שהאב מצהיר שהוא מבין שהוא יכול להיות מחוייב בחובות ההוריות. עם זאת, בני הזוג יכולים להכין הסכם נוסף שקובע שהאב פטור מחובות כלפי הילד ולקבוע בו תניית שיפוי, ושתחול במקרה של חיוב האב, בניגוד להוראות ההסכם.

      כיוון שקיימים מקרים בהם בתי המשפט לא מאפשרים אכיפה של תניות שיפוי, חשוב לנסח את ההסכם נכון, כדי שהצדדים יידעו שלמעט בנסיבות מאוד חריגות - הוראות ההסכם ייאכפו, במקרה של הפרה או הגשת תביעה, הנוגדת את ההסכמות.

      לכן, מומלץ מאוד לערוך את ההסכם באמצעות עו"ד, המתמחה בתחום ומתמצא בהסכמים מסוג זה.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il