זכויות בניה נוספות

  • תמא 38
    זכויות בניה | 19/01/2021 14:53

    כאשר יש רק שני בעלי זכויות בנכס ,100%, מתוך 11 בעלי נכסים

    הם יכולים "לתקוע" את התמא  או שלענין תמא הזכויות בניה שלהם

    לא רלוונטיות כי הם ניתנות מכח העיריה למשל ואז מה שנחשב

    הינו רק המ"ר היחסי של כל דייר?

    • זכויות בניה נוספות
      עו"ד הדר פינק טבת | 20/01/2021 18:26

      שלום רב,

      יש להבחין בין זכויות בניה קיימות מכוח תכנית (תב"ע) לבין זכויות הניתנות מכוח התמ"א. זכויות בניה קיימות יכולות להיות משוייכות לשתי יחידות מתוך 11, ולא לכל שאר בעלי הזכויות בבניין, בעוד שזכויות עתידיות מכוח התמ"א תהיינה שייכות לכל שאר היחידות, לפי חלקיהן ברכוש המשותף.
      המענה לחלוקת הזכויות מצוי בתקנון, אשר הוא ספציפי ביחס לבניין.

      רק לאחר בדיקת התקנון ניתן יהיה לבחון את השאלה, אך באופן כללי אוכל להשיבך, לצערי, שבהחלט יתכן שבעל זכויות אחד יסכל את קיומו של הפרוייקט לכל שאר הבעלים האחרים.

      מקווה שזה לא המקרה בבניין שלכם.

      בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com