מעלית שגרמה לנזק גוף

  • האם ניתן לתבוע חברת פיקוח על מעליות
    אבייהו | 29/12/2020 11:39

    שלום,

    עברנו לבניין חדש. יש לנו מעלית ישנה בבניין עם דלת פלדה שנפתחת כלפי חוץ. על הדלת אמור להיות מכשיר שמונע טריקתה וסגירה על אצבעות וכו'.

    לאחרונה הילד נפצע עקב הדלת הכבדה שנטרקה על האצבע שלו (לרמת בית חולים וניתוח) - מתברר שמנגנון הביטחון ישן/לא תקין ולא מונע טריקה.

    המעלית נמצאת תחת פיקוח של חברה שאמורה לאשר שעומדת בתקני הבטיחות כל חצי שנה. החברה אישרה את המעלית ולא התייחסה כלל לבעיה זו.

    האם ניתן לתבוע פיצויים מהם על כך?

    • מעלית שגרמה לנזק גוף
      עו"ד הילה בודיק קוכמן | 05/01/2021 11:17

      אבייהו שלום,

      כן, ככול שהדלת המתוארת אינה עומדת בתקנים הנדרשים וחברת הפיקוח התרשלה בעבודתה, ניתן בהחלט להגיש תביעה כנגדה.

      בנוסף אמליץ לך לבדוק זכויותיכם בפוליסה לביטוח תאונות אישיות לתלמידים.

      בברכה,

      הילה בודיק קוכמן, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      בן גוריון 1, בני ברק
      מגדלי ב.ס.ר 2
      טלפון: 03-6957121 ; טלפון נייד: 050-2735995 ; מייל: Lawoffice.tb@gmail.com