פינוי אדם משטח ציבורי

  • האם ניתן לתבוע את המשטרה על פינוי ללא הצדקה?
    דני | 29/12/2020 11:01

    שלום,

    בשכונתי ישנו בית מפואר שהשתלט על חלק גדול מהשטח הציבורי לידו - הרחיב את הדשא, ריהט, וסידר צמחים נמוכים מסביב כך שיוצר תחושה של איזור פרטי.

    בעבר המשטרה פינתה אותנו מפיקניק שם לאחר שהשכן התלונן, אנחנו עזבנו ובכך הסתיים הדבר.

    לאחרונה שוב פינו אותנו על אף שהצגנו להם את כל המסמכים שזהו איזור ציבורי (כולל מפה עם חלוקת איזורים ורשומות של העירייה).

    מול השכן מתנהלת תביעה כיום מטעם העירייה על השטח הציבורי.

    אנחנו כועסים על המשטרה שפעלה לפינוי שלנו משטח הציבורי ליד ביתנו ללא שום הצדקה או עילה. תלונה שהוגשה להם נענתה בתשובה גנרית ומתעלמת.

    האם ניתן לתבוע את המשטרה על כך שפינו אותנו ללא הצדקה מעבר לדרישה של איש עשיר? לא מדובר בדבר חד פעמי אלא חוזר ונשנה.

    • פינוי אדם משטח ציבורי
      עו"ד הילה בודיק קוכמן | 05/01/2021 11:12

      דני שלום,

      ככול שיהיה בידך להוכיח כי המשטרה פעלה שלא בסמכות או ברשלנות תוכל להגיש תביעה כזו, אבל אני לא רואה כדאיות כלכלית בניהול תביעה, שכן הנזק (עגמת הנפש לכאורה בכך שנאלצתם להעביר את הפיקניק מקום) אינו גבוה.

      בברכה,

      הילה בודיק קוכמן, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      בן גוריון 1, בני ברק
      מגדלי ב.ס.ר 2
      טלפון: 03-6957121 ; טלפון נייד: 050-2735995 ; מייל: Lawoffice.tb@gmail.com