מה צריך להוכיח בתביעה רשלנות רפואית?

  • האם אפשר לתבוע ביהמ"ש על רשלנות רפואית?
    לאה | 28/12/2020 18:49

    האם אפשר לתבוע ביהמ"ש על רשלנות רפואית של שופט שסירב לדחות דיון, למרות שהוסבר לו שמתקיים ניתוח אונקולוגי עובר ליומיים אחרי הדיון? בגלל שאיני מיוצגת ולא הייתי מחוברת לנט המשפט, נאלצתי לנסוע לביהמ"ש יום לפני הניתוח להבין למה לא פסל את הדיון ומה הטיעונים שלו.

    הנסיעה לביהמ"ש גרמה לי נזק. באותו יום הייתי במחלקת רפואה גרעינית ועברתי סימונים בחזה כדי למצוא את בלוטת הזקיף וסימונים נוספים על השד לצורך הניתוח. הייתי סטרילית ואסור היה לי להתרחץ בגלל הסימונים. הנסיעה לביהמ"ש וההזעה מחקו לי את כל הסימונים והזריקו לי חומרים לגלות את הנקודה. יוער כי הוא סירב לדחות את הדיון למרות שהצגתי הסכמה לניתוח ואישור מרדים. הוא טען שלא הצגתי הזמנה לניתוח, למרות שבניתוחים מצילי חיים התור מהיום למחר. לאחר הניתוח הייתה לי דלקת חריפה בשד

    • מה צריך להוכיח בתביעה רשלנות רפואית?
      עו"ד ורד פרי | 29/12/2020 12:02

      שלום לאה,

      אני מקווה שהחלמת מהדלקת, שהניתוח עבר בשלום, ושאת בדרך לבריאות מלאה.

      בעקרון - לשופטים יש חסינות מפני תביעות נזיקין. אפשר בנסיבות מאוד מיוחדות וכאשר מדובר ברשלנות מאוד בוטה לתבוע את המדינה, באשר לכאורה הם אחת מזרועותיה. אלא שנראה לי שהמקרה שתיארת לא ייכנס למסגרת אותם מקרים מיוחדים בהם הותר להגיש תביעת נזיקין בעקבות החלטה שיפוטית.

      בתביעת רשלנות רפואית תצטרכי, בין היתר, להוכיח כי המעשה הרשלני הוא שגרם לנזק. אני מתקשר להניח שיהיה רופא כלשהו שיאמר שהדלקת נגרמה בגלל שנסעת לבית-המשפט, גם אם זו התחושה שלך. מבלי שתהיה חוות דעת כזו, לא תוכלי להוכיח את התביעה שתרצי להגיש.

      בנוסף - כל עוד מדובר בנזק בר חלוף, אין הצדקה כלכלית להגשת תביעת רשלנות רפואית, באשר הוצאות ניהולה יעלו כנראה על כל פיצוי שאפשר יהיה לקבל.

      כאמור לעיל, אני מקווה שהחלמת, וגם מקווה שהדיון המשפטי עלה יפה.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il