מה הדין אם אדם שביקש משפט חוזר נפטר?

  • שאלה לגבי משפט חוזר
    לילך | 25/12/2020 22:41

    שלום.
    אשמח לדעת - מה קורה אם אדם נפטר אחרי שמגיש בקשה למשפט חוזר ומשאיר אחריו משפחה? האם הדיון במשפטו ייפסק או ימשיך? בהנחה שלא הוגשה בקשה להמשיכו..

    • מה הדין אם אדם שביקש משפט חוזר נפטר?
      עו"ד אמיר מורשתי | 26/12/2020 12:53

      לילך יקרה, בהתאם לסעיף 31 (ב) לחוק בתי המשפט :" הרשות לבקש משפט חוזר נתונה לנידון וליועץ המשפטי לממשלה; מת הנידון - תהיה הרשות האמורה גם לבן-זוגו ולכל אחד מצאצאיו, הוריו, אחיו או אחיותיו."- כלומר, ייתכנו מקרים בהם למשל אדם אחר הורשע בינתיים בביצוע אותו מעשה עבירה בה הורשע ומהנסיבות שנתגלו במשפטו של אותו אחר נראה כי מי שהורשע לראשונה בעבירה לא ביצע אותה וכך אף אם האדם נפטר ואיש מבני משפחתו לא מבקש להמשיך במשפט החוזר, יכול היועמ"ש לבקש להמשיך במשפט החוזר כדי לטהר את שמו. אך לרוב, אם איש מבני המשפחה של הנאשם המנוח לא עומד על המשך המשפט החוזר- הרי שהמשפט החוזר יבוטל. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי