האם שירות המבחן יכול למנוע ממני לצאת מן הארץ?

  • האם שירות המבחן יכול למנוע ממני לצאת מהארץ?
    א. | 25/12/2020 09:11

    שלום.
    אני נמצא בשלושת החודשים האחרונים של צו מבחן של שנה וחצי, ללא צווי עיכוב יציאה נגדי. אני מעוניין לעבור לאירופה, אך קצינת המבחן מעוניינת שאשאר, בישראל עד תום התקופה (סוף מרץ). האם בסמכותה לעכב אותי בארץ? או שהיא יכולה רק לקבוע לי מועדים לשיחות אישיות לבדיקות שתן?

    • האם שירות המבחן יכול למנוע ממני לצאת מן הארץ?
      עו"ד אמיר מורשתי | 26/12/2020 12:44

      פונה יקר, שירות המבחן לא יכול למנוע ממך לצאת מן הארץ, בדיוק כפי שהוא לא יכול להכריח אותך למסור בדיקות שתן נקיות או להימנע מביצוע עבירות פליליות- יחד עם זאת, שירות המבחן מחויב לדווח לבית המשפט שגזר את עונשך על כי אינך מקיים את מלוא העונש שנגזר עליך ובהתאם לבית המשפט מוקנות סמכויות שונות: למשל בהתאם לסעיף 18. (א) לפקודת המבחן"   ראה שופט כי נבחן פלוני לא מילא אחרי הוראה מהוראותיו של צו מבחן, רשאי הוא ליתן הזמנה לנבחן הדורשת ממנו להתייצב במקום ובמועד שפורשו בה או ליתן עליו צו מעצר; בין בהזמנה ובין בצו מעצר יורה שהנבחן יתייצב או יובא לפני בית המשפט שנתן את צו המבחן." ובהתאם לסעיף לסעיף 20 לפקודת המבחן: "  הוכח להנחת דעתו של בית המשפט שנתן את צו המבחן, שהנבחן לא מילא אחרי הוראה מהוראותיו של צו המבחן, רשאי בית המשפט, בהתחשב, בין היתר, בתקופה שחלפה מיום העמדתו של הנידון במבחן, בדרך שבה עמד במבחן באותה תקופה ובנסיבות אי מילוי הוראות צו המבחן לעשות אחד מאלה:

      (1) להזהיר את הנבחן בלי לפגוע בהמשך תקפו של צו המבחן;

      (2) להטיל על הנבחן קנס בלי לפגוע בהמשך תקפו של צו המבחן, ואם לאחר מכן יבוא בית משפט להטיל עונש על הנבחן לפי סעיפים 16 או 17 או סעיף זה, יובא הקנס האמור בחשבון בקביעת אותו עונש;

      (3) אם ניתן צו המבחן בלא הרשעה על העבירה שבגללה ניתן – להרשיע את הנבחן ולהטיל עליו עונש, ואם ניתן צו המבחן לאחר הרשעה לפי סעיף 1(1)(א) – להטיל על הנבחן עונש על העבירה המקורית במקום צו המבחן, הכל כפי שבית המשפט היה רשאי להטיל על הנבחן אילו זה עתה הורשע בפניו על אותה עבירה;

      (4) אם ניתן צו המבחן לאחר הרשעה לפי סעיף 1(1)(ב) – להטיל עליו עונש נוסף על העבירה המקורית במקום צו המבחן, בהתחשב בכל עונש אחר שהוטל עליו על העבירה המקורית."

      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי