אשתי מעוניינת לחתום ערבות לבן משפחתה, האם החשבון המשותף שלנו "בסכנה"?

  • מתן ערבות להלוואה כשיש חשבון משותף
    דני | 25/12/2020 08:33

    שלום
    יש לי חשבון משותף עם אשתי. היא מעוניינת לחתום על ערבות להלוואה (לא משכנתא) לבן משפחה.
    האם נדרשת הסכמתי כבעל חשבון משותף או שהיא יכולה לחתום ללא רשותי?
    למה זה חושף אותי כשותף בחשבון אם בעל החוב לא עומד בהתחייבותיו?
    במודה מראש

    • אשתי מעוניינת לחתום ערבות לבן משפחתה, האם החשבון המשותף שלנו "בסכנה"?
      עו"ד אסף מירוז | 30/12/2020 09:52

      דני שלום,

      ככלל, קיימת לך ולרעייתך (כמו גם לזוגות אחרים), אוטונומיה לכל אחד מבני הזוג לפעול כרצונו.

      עם זאת, מעבר לסוגיה המשפטית הטהורה, יש ציפייה לגיטימית של בני זוג לשתף אחד את השני בהחלטות מהותיות, וערבות להלוואה יכולה להיות החלטה מהותית (תלוי בסכומה).

      ככל שהיא תחתום וככל שהערבות תחולט, למעט חריגים, הבנק יוכל להיפרע ממנה בלבד ולא ממך, אך ייתכן שהוא גם יוכל להיפרע גם מחלקה בנכסים משותפים שלכם.

      אגב, כב' השופט מינץ (בעליון) במאמר שכתב כעבודת דקטורט, סבור שיש לראות בבני זוג יחידה כלכלית אחת ושיש ערבות הדדית ביניהם, אך גם הוא מסכם את המאמר בכך שהדין שונה.

      לסיכום, אין חובה פורמלית, אבל אם ההלוואה בסכום גדול, יש מקום להתחשב בדעתו בן הזוג.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד

      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com