שאלה בנוגע להסדר מותנה

  • הצתת אש
    ניצה | 23/12/2020 09:03

    לפני עשרה חודשים לערך עשיתי פרויקט אומנותי במסגרת לימודי תואר שכלל הצתת אש. האיזור שבחרתי לא היה נכון וגיצי אש שעפו העלו באש 2 חלקות אדמה שהיו באיזור. לאחר כיבוי השריפה פניתי למשטרה להסגיר את עצמי ופתחו לי תיק פלילי. נכוו לעכשיו המדינה השיבה כי יש בכוונתה להגיע להסדר מותנה בכך שאשלם סכום על סך 2000 ש"ח. מאז הקורונה אני לא עובדת ומצבי הכלכלי ממש התדרדר. אני סטודנטית באוניברסיטת בן גוריון לאמנות ופונה בבקשה לייעוץ מה ניתן לעשות במידה ואנני יכולה לשלם סכום זה?

    בברכה ותודה רבה, ניצה פאר

    • שאלה בנוגע להסדר מותנה
      עו"ד אמיר מורשתי | 23/12/2020 13:11

      ניצה יקרה, העבירה שמייחסים לך היא גרימת שריפה ברשלנות בהתאם לסעיף 449 לחוק העונשין, ככל וישנן ראיות לכך שאכן זה המצב, ונראה שלפי תיאור המקרה אין מחלוקת בדבר האחריות שלך לפרוץ השריפה- הרי שאם לא תסכימי לפרטי ההסדר הותנה יוגש כנגדך כתב אישום בעבירה ונראה לי שעלות הייצוג תהיה גבוהה הרבה יותר שלא לדבר על השלכות של הרשעה בפלילים, הגעה לדיונים והעונש הצפוי לך- כך שככל ואת לא מצליחה לשכנע את יחידת ההסדר המותנה להסתפק בסכום נמוך יותר, הרי שלטעמי כדאי לך מאוד לראות איך את מגייסת את הסכום ולא נכנסת להליך משפטי מיותר ויקר. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי