ביטול הליך משפטי

  • ביטול תובענה והחזר שכר טרחה
    דוד | 22/12/2020 13:58

    שלום,

    אחרי רשלנות של עורכת דין בניהול תיק נדל"ן ומקרקעין החלפתי ייצוג אבל בסופו של דבר החלטתי להפסיק את התביעה לפני דיון שנקבע ל 7/2021

    האם התהליך אמור להיות קצר או שלוקח זמן לבטל את התובענה ?

    שילמתי שכר טרחה מלא לעורכת דין, האם בסיטואציה הזאת מגיע לי החזר שכר טרחה ?

    תודה.

    • ביטול הליך משפטי
      עו"ד טליה שנברגר | 27/12/2020 11:48

      דוד שלום רב,

      צר לי לשמוע שזה מה שקרה במסגרת התיק שלך. אם אכן הגעת להחלטה שאתה רוצה להפסיק את ההליך, עליך להגיש לבית המשפט בקשה למחיקת התביעה ולבקש את החזר האגרה ששולמה בהתאם לתקנות.

      לא מן הנמנע שהצד השני יבקש הוצאות (תלוי בנסיבות). אם הצד השני נדרש להגיש כתב הגנה או בקשות שונות במסגרת ההליך, סביר להניח שהוא יעמוד על הוצאות המשפט שנגרמו לו כתוצאה מניהול ההליך נגדו.

      לגבי שכר הטרחה - הכל תלוי בהסכם השכ"ט בינך ובין עורכת הדין. יתכן שאם אכן מדובר בייצוג שגרם לך נזק, תזכה להחזר חלקי של שכר הטרחה ששילמת. הכל תלוי בהבנות אליהן תגיע עם אותה עורכת דין.

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talyashenberger@gmail.com

      • העורכת דין לא רוצה להחזיר שכר טרחה
        דוד | 01/01/2021 16:40

        שלום טליה,

        תודה על התשובה,

        העורכת דין מכירה בעובדה שהתיק טרם טופל, אך בכל זאת אין בכוונתה להחזיר לי שכר טרחה, ובכך יש שתי טענות שסותרות אחת את השנייה באופן בוטה !

        לאור העובדה שהסכם שכר הטרחה שאני חתמתי עליו הוגדר שכר הטרחה ישולם "עבור הטיפול בתיק עד לסיומו" ! ובשים לב ששכר הטרחה שולם במלואו, ולטענת העורכת הדין "התיק טרם טופל" ובטח ובטח לא עד סיומו לא יכולה להיות הצדקה לעמדה של העורכת דין לא להחזיר לי את שכר הטרחה.

        השאלה שלי מה אני יכול לעשות, האם צריך עורך דין כדי לתבוע את העורכת הדין או שיש דרך אחרת ?

        תודה.