האם תכתובות במסגרת הליך משפטי מהוות לשון הרע?

  • האם לדעתכם מדובר בלשון הרע?
    ביל | 21/12/2020 07:22

    שלום רב,

    לפני מספר חודשים שלחתי מכתב התראה לפני תביעה לארגון מסויים בגין הודעות פרסומת שנשלחו אלייבניגוד לחוק, לאחר מכן הוסכם ונחתם הסכם פשרה בו הועבר אליי פיצוי כספי.

    לפני מספר ימים, פניתי לאותו ארגון בהתראה בגין הודעות פרסום שנשלחו אליי, הפעם הודעות שנשלחו מטעם תת גוף אחר שכפוף לאותו ארגון שבעבר נחתם מולו הסכם פשרה. במכתב התשובה שהועבר אליי ע"י הגורמים בארגון, רשם עורך הדין המייצג בין היתר כי הכספי פשרה שהועברו אליי בפשרה לפני מספר חודשים הועברו אליי שלא ע"פ דין, אלו דברים לא נכונים והינם שקר(ואני גם הצעתי להם שאתבע אותם ושזה יבחן בבית המשפט), והמכתב שנשלח אליי לא נשלח ישר ע"י העורך דין, אלה הועבר למחלקה המשפטית בארגון ואולי לעוד גורמים בארגון, ונשלח אליי על ידי מישהי (צד ג') בארגון שהיא לא העורך דין, לכן מדובר גם בפרסום.

    האם נסיבות המקרה, והדברים שנרשמו עולות בקנה אחד עם דברי לשון הרע?

    אציין שאני לא עורך דין

    • האם תכתובות במסגרת הליך משפטי מהוות לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 23/12/2020 10:41

      ביל שלום,

      כעיקרון, כל מה שנאמר במסגרת הליך משפטי חוסה תחת הגנה של חוק איסור לשון הרע, תשכה"-1965 ולא ניתן לתבוע בגין דברים אלו. מכתבי התראה עשויים להיחשב כחלק מההליך המשפטי, ובלבד שייפתח כזה, ומכאן כי על פניו הינם מוגנים בהתאם לחוק.

      יחד עם זאת, על מנת להבין טוב יותר את עובדות המקרה אני מציע לך להתייעץ עם עו"ד בכדי להבין אתהאפשרויות העומדות בפניך.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il