בעיה בבנק בגלל פיצול חובות בגירושין

  • פיצול חובות בגרושין
    מיקי | 15/12/2020 17:03

    שלום, זוג התגרש ובחשבון הבנק שהיה משותף, הבעל יצא מהחשבון ונותר חוב שהאשה לקחה על עצמה מכיוון שהוא ויתר על הבית. היא עשתה הסדר איחוד חובות ולקחה הלוואה בחשבון שהפך להיות רק שלה. הבעל ניסה לפתוח חשבון בנק חדש ולקחת בו הסדר איחוד חובות על מנת להסדיר את החובות שהוא לקח על עצמו. אך הבנק החדש לא מאשר לו מכיוון שהחוב שלה עדיין רשום גם עליו בבנק ישראל ב bdi. הם טוענים ששלוש שנים יקח עד שכל בנק שהוא יאפשר לו להסדיר חובות בגלל החוב שעדיין רשום על שמו למרות שהיא לקחה אותו על עצמה. מה ניתן לעשות כדי שבנק ישראל יוריד את שמו מהחוב הזה בכדי שיפתחו לו חשבון, אשראי והסדר החובות שמצדו?

    • בעיה בבנק בגלל פיצול חובות בגירושין
      עו"ד אבי זילברפלד | 17/12/2020 14:46

      שלום רב,

      1. לא ניתן לשנות הרישום במאגר המידע, הואיל והוא נכון.

      2. מתן אשראי גפוף לשיקול דעת של הבנק.

      3. הדרך הנה לשכנע את הבנק, או כל בנק אחר, ע"י הצגת הסכם הגירושין, אישור מהאשה שהיא לקחה הלוואה לפרוע את החוב המשותף או הצגת מסמכים בנקאיים בענין. ככל שהבנק שיכתנע שאתה "לא מסוכן" כלכלית , תקבל אשראי.

      בהצלחה !

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il