המעסיק מסרב להכיר בתאונת דרכים שארעה לי בעבודה

  • תאונת עבודה
    אבי | 15/12/2020 10:28

    אני שליח ולפני שבועיים עברתי תאונת דרכים תוך כדי עבודה. ניגשתי למיון והצהרתי כי מדובר על תאונת עבודה. כאשר הגשתי את ימי המחלה למקום העבודה על מנת לקבל את ימי המחלה המגיעים לי, הובהר לי כי לא מקום העבודה לא לוקח אחריות וכי לא מדובר על תאונה בזמן העבודה. מה אני אמור לעשות עכשיו? האם יש את מי לתבוע?

    • המעסיק מסרב להכיר בתאונת דרכים שארעה לי בעבודה
      עו"ד עדי רחמים | 19/12/2020 21:31

      אבי שלום.

      ככלל, כאשר נפגע בתאונת דרכים במהלך העבודה, ישנם שני גורמים שניתן לתבוע במקביל ויחדיו מפצים עבור הנזקים הגופניים שנגרמו לאותו נפגע- ביטוח לאומי וחברת הביטוח שביטחה את הרכב בפוליסת חובה.

      במסגרת פנייתך למוסד לביטוח הלאומי בתביעה להכרה בתאונה כתאונת עבודה ותשלום עבור ימי היעדרותך כתוצאה מהפגיעה הנך נדרש להחתים את המעסיק בטופס המפרט את נסיבות התאונה.

      חסרים פרטים אודות סיבת הסירוב של המעסיק להכיר בתאונה כתאונת עבודה, כך גם האם יש בידך להוכיח את היות נסיעתך במסגרתה נפגעתה כנסיעת עבודה על מנת שאוכל לייעץ לך כיצד לפעול.

      ממליצה לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני על מנת למקסם את הזכויות המגיעות לך מהגופים שציינתי לעיל.

      בהצלחה.

      בברכה,

      עדי רחמים, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      המכבים 22א, הוד השרון
      טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com