האם מותר בין חברים לשחק פוקר (טקסס הולדם) על כסף?

  • משחק פוקר
    רותם | 15/12/2020 10:27

    אני רוצה לשחק פוקר עם חברים שלי. וקראתי ברשת כי המשטרה אוסרת על קיום משחקים כאלה, בייחוד על משחק הטקסס הולד'ם. במידה ואני משחק עם חברים גם על סכומים נמוכים יחסית, האם זה אומר שעברתי על החוק?

    • האם מותר בין חברים לשחק פוקר (טקסס הולדם) על כסף?
      עו"ד אמיר מורשתי | 16/12/2020 15:25

      רותם יקר,

      משחק פוקר, לרבות טקסס הולדם, נחשב לפי החוק כמשחק אסור (משחק אסור" - משחק שבו עשוי אדם לזכות בכסף, בשווה כסף או בטובת הנאה לפי תוצאות המשחק, והתוצאות תלויות בגורל יותר מאשר בהבנה או ביכולת) ונכון הוא שכלל משחקי ההימורים השונים ( אלא אם מוסדרים בחוק- כגון לוטו, פיס, חשגד) אסורים למשחק ולארגון.

      יחד עם זאת, חוק העונשין מאפשר בנסיבות מסוימות כפי שאתה מתאר בשאלתך לשחק עם חברים פוקר גם אם החלטתם לשחק בכסף. בכדי שלא תואשמו בעבירה פלילית של משחק אסור/ ניהול משחק אסור עליכם לקיים אחר 3 תנאים הקבועים בסעיף 230 לחוק העונשין הקובע כי: הוראות סעיפים 225 עד 228 לא יחולו על משחק, הגרלה או הימור שנתמלאו בהם שלוש אלה:

      (1) עריכתם מכוונת לחוג אנשים מסוים;
      (2) אינם חורגים מגדר שעשוע או בידור;
      (3) אינם נערכים במקום משחקים אסורים או במקום לעריכת הגרלות או הימורים."

      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי