האם מותר לבנק לתבוע את הערבים בשל כניסת החייב לפשר

  • הליכים נגד ערבים
    ואסים | 14/12/2020 01:23

    שלום קרוב משפחה בהליך פשיטת רגל הוא משלם 700 שקלים כל חודש. יש לו חוב לבנק הפועלים מעל מאתים אלף שקל. שני ערבים שלו קיבלו השבוע מכתב התראה מהבנק שהוא רוצה לתובע אותם על החוב. האם זה אפשרי לתבוע את הערבים? האם הערבים צריכים לשלם את החוב הזה? אם כן איך אפשר להגיע להסדר עם הבנק ולהגן על הערבים.

    • האם מותר לבנק לתבוע את הערבים בשל כניסת החייב לפשר
      עו"ד נילי רובינוב | 14/12/2020 21:53

      שלום וברכה,

      לאחר כניסת החייב להליך פשיטת רגל, רשאי הבנק לנקוט בהליכים כנגד הערבים (גם ערבים מוגנים) שכן ערבותם אינה מוגנת עוד בשל הליך פשיטת הרגל שנכנס אליו החייב.

      כעיקרון הערבים חתמו על כך שככל והחייב לא ישלם את חובו לבנק הם יצטרכו לשלם אותו ולכן עליהם להסדיר את החוב לבנק.

      תמיד ניתן לפנות לבנק בניסיון להסדיר את החוב, תוך בחינת הפחתת החוב, בחינת התנהלות הבנק האם התנהלו בהתאם לדין וכו...

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com