אי עריכת פרוטוקול בדיון לפשרה בביהמ"ש

  • דיון בבית משפט ללא תיעוד בפרוטוקול.
    רון | 11/12/2020 09:03

    אני צד במשפט ירושה. נקבע דיון הוכחות והצדדים דיברו על פשרה לפני הדיון והגיעו להסכמות בסופו של דיון קצר של חצי שעה. אך במהלך אותו דיון התברר שהשופט כלל לא היה מודע לעובדות, לא ידע מי היורשים, לא קרא את הצוואה או את התצהירים וכך הודה במהלך הדיון. כל זאת לא ממנו להאשים אותי שוב ושוב ללא כל בסיס ולפקפק באמינות שלי. בשלב מסויים הוא אף הורא לעו"ד הצד השני לשאול אותי שאלות מבזות ומשפילות. כשהתברר לו שהנחות שלו שגויות היחס שלו התמתן בהמשך.

    אך הסיבה שאני פונה כאן בפורום היא שאין כל תיעוד לכל מה שהתרחש במהלך הדיון הזה. הפרוטוקול שהוא גם פסק הדין כולל את הסכם הפשרה בלבד. איך זה תקין ואיזה הסבר יכול להיות לכך? האם זו סיבה מוצדקת להגשת תלונה נגד שופט?

    • אי עריכת פרוטוקול בדיון לפשרה בביהמ"ש
      עו"ד מיקי חשמונאי | 19/12/2020 21:38

      רון שלום,

      בהחלט מקובל שכאשר מתקיים דיון לצורך הגעה לפשרה, הדברים אינם נרשמים בפרוטוקול ואם אכן נגמר ההליך בהסכם, ביהמ"ש מאשר את ההסכם בלבד.

      אם אתה חש פגיעה מהתנהגות השופט כלפיך בדיון זכותך כמובן להגיש נגדו תלונה לנציב, אולם דווקא כיוון שבסופו של דבר השכלתם להגיע להסכם, הייתי שוקלת היטב האם לא יהיה נכון יותר, "לשחרר" ולשקם את החיים, לאחר סיום ההליכים המשפטיים.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il