האם תלונת שווא יכולה להוות פרסום לשון הרע?

  • תלונת שווא של אימא בבית ספר
    ליאת | 07/12/2020 16:53

    אני מורה בבית ספר תיכון. לפני שבועיים ביקשתי מתלמידה אשר הגיעה ללא מסכה לחזור הביתה ולהביא מסכה. כתגובה היא גידפה אותי מול כול הכיתה. יצאה מהכיתה ולמחרת קיבלתי תלונה במשטרה שהוגשה על ידי אימה בטענה כי סטרתי לה, וכי החזקתי את ידה בצורה אגרסיבית. הכול שקרי. וכעת אני מושהית מתפקידי עד סיום בדיקת החקירה מצד המשטרה. האם אני יכולה להגיש תלונה על לשון הרע נגד ההורים של אותה ילדה?

    • האם תלונת שווא יכולה להוות פרסום לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 10/12/2020 13:39

      ליאת שלום,

      על מנת לזכות בהליך של דיבה כתוצאה מפרסום לשון הרע עליך לא רק להוכיח כי הדברים שטוענים כנגדך לא קרו, אלא עליך להוכיח כי מי שהתלונן ידע בעת הגשת התלונה כי התלונה אינה נכונה.

      מדבריך עולה כי ההורים לא נכחו באירוע וייתכן כי הגישו את התלונה על סמך מה שבתם סיפרה להם. ככל שכך הדבר, הרי שאין פה תלונת שווא המצדיקה תביעה בגין לשון הרע.

      ייתכן ויש לך עילות תביעה אחרות כגון רשלנות בגין הנזק שנגרם לך.

      מציע להמתין להחלטה בעניין התלונה ואז להתייעץ עם עו"ד בקשר לאפשרויות העומדות לך.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il