התנהלות ביהמ"ש המחוזי בערעור (מזונות)

  • מחוזי ערעור על מזונות קבועים
    חסוי | 28/11/2020 16:56

    שלום
    ערערתי על גובה המזונות הקבועים והיה קדם דיון במחוזי.וצפוי עוד דיון.תיק רכוש פתוח בשלום..סוכם כל מה שניצבר חצי חצי התיק אצל אקטואר. נשאלתי מיספר שאלות(אני לא מיוצג והמשיבה מיוצגת) במחוזי על ידי השופט והמשיבה לא נישאלה ורציתי לדעת אם יש טעם לפגם:
    1. נישאלתי על ידי השופט האם יש לי בת זוג,האם אנחנו גרים ביחד.
    2.האם יש לי עוד חשבונות בנק. וכמה כסף יש לי.
    3.במחוזי חיפה דיון מתקיים בהרכב של שלושה שופטים ואז נותנים פסק דין.במחוזי המדובר מתקיים דיון שני בהרכב של 3 שופטים ורק אז פסק דין.מדוע ההבדלים?יוצר סחבת..
    תודה מראש.

    • התנהלות ביהמ"ש המחוזי בערעור (מזונות)
      עו"ד מיקי חשמונאי | 02/12/2020 20:46

      שלום רב,

      לכל הרכב, יש את הסמכות (במסגרת הוראות התקנות), להחליט איך לנהל את הדיון.

      דרך אגב, לא כל הרכב במחוזי בחיפה נותן פס"ד במקום, בתום הדיון בערעור. לעיתים אף אותו הרכב, נותן פס"ד במקום בתיקים מסויימים ושולח פס"ד לצדדים, בתיקים אחרים.

      לגבי השאלות שנשאלת - כיוון שאתה לא מיוצג ואתה המערער בענין המזונות, אני מניחה שביהמ"ש היה מעוניין לקבל מידע שככל הנראה לא היה מונח בפניו, לגבי מצבך הכלכלי (כמו למשל ההשפעה הכלכלית שיש למגורים עם בת זוג, מבחינת עלויות המדור שלך) ויכולתך הכלכלית.

      העובדה שביהמ"ש לא נתן פס"ד במקום, משמעה שהשופטים מעוניינים לשקול את מה ששמעו בדיון עצמו ובהחלט ייתכן שדווקא תצא נשכר מפס"ד שיינתן, לאחר שקילת הדברים לעומק.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il