הוראה בצוואה שאוסרת למכור את בית המוריש

  • מה ניתן לעשות בנושא זה בצוואה
    חיים | 02/12/2020 20:35

    אם אני לא רוצה שילדיי ימכרו את הבית לאחר מותי האם יש משהו שניתן לרשום בצוואה ?שלום אם אני רוצה לרשום בצוואתי משהו שילדיי לא ימכרו את הבית שזה מפעל חיי האם אני יכול לעשות זאת או שאין חוק כזה ואם יש מה אפשר לרשום אשמח לתשובה

    • הוראה בצוואה שאוסרת למכור את בית המוריש
      עו"ד מיקי חשמונאי | 02/12/2020 23:08

      חיים שלום,

      מדובר בהוראה שלא ניתן לתת אותה מעתה ועד עולם, אלא לתקופה קצובה. בכל מקרה, גם אילו הדבר היה אפשרי : האם שקלת מה יקרה אם הבית יישאר - מה ייעשה בו ? מי יטפל בעניינים המצריכים טיפול ? מי ישלם את העלויות הנובעות מהחזקת נכס? ובסופו של יום - גם יומם של ילדיך יגיע ואז כל נכדייך ואח"כ כל נינייך, יצטרכו לתחזק בית מתיישן ומתבלה ויתכן שאף לא ניתן יהיה להשכיר אותו, בלי להשקיע בשיפוץ. האם כך אתה רואה את הדברים בעתיד ובכך אתה מעוניין ?

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il