עילת תביעה נגד עורך דין שייצג נתבע

  • עילת התביעה
    אבי | 02/12/2020 13:41

    שלום רב,

    בתור עובד נפגעתי קשות בעבודתי, חליתי במחלת מקצוע קטלנית וחשוכת מרפא, עקב כך שהמעביד לא סיפק לעובדיו את ציוד מגן אישי. בכתב הגנה שהגיש ב"כ הנתבע, צוין שקר גס שלפיו המעביד לכאורה סיפק כל הציוד מגן אישי שנדרש לפי תקנות בטיחות בעבודה, הקפיד לכאורה על ניקוי והחלפת ציוד זה, הקפיד לכאורה כי העובדים ישתמשו בציוד זה וכו'. יתר מכן, צוין שבעצם הגשת התובענה נוהג התובע בכפיות תודה ממשית כלפי הנתבע.

    רק שצורף לתביעה משרד התמ"ת כנתבע נוסף, ע"י משרד התמ"ת הוגשו פרוטוקולים של מבקרים שלפיו תוך שנים רבות עשרות פעמים דרשו מהנתבע לספק את עובדיו בציוד מגן אישי, ללא ביצוע דרישות אלו ע"י התבע. שלושה עובדיו חלו במחלה קטלנית וחשוכת מרפא הנ"ל.

    מחד גיסא, כתב הגנה של ב"כ הנתבע התבסס על טענות הלקוח שלו. מאידך, ב"כ הנתבע לא טרח לבדוק אמיתות של טענותיו. התובע הפסיד מספר שנים מיותרות של הליך המשפטי והוצאות שונות מיותרות עקב שקר זה.

    השאלה היא האם לתובע קיימת עילה להגשת תביעה נגד ב"כ הנתבע בגין שקר/רשלנות? תודה

    • עילת תביעה נגד עורך דין שייצג נתבע
      עו"ד גיל קראוס | 05/12/2020 20:27

      ערב טוב,

      אין לך עילת תביעה נגד עורך דין שייצג לקוח וטען טענות בשמו. מדובר בעורך דין שייצג לקוח והביא את טענותיו כבא כוחו של הנתבע ולא עומדת עילת תביעה אישית נגדו, אלא אם ניתן להוכיח שמדובר במרמה או הונאה או דברים דומים מצד עורך הדין עצמו, מה שלכאורה לא קיים במקרה שאתה מציין.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il