נהגתי ברכב מעביד ולא ידעתי שלא קיים כיסוי ביטוחי

  • שאלה בקשר לביטוח חובה
    דניאל | 02/12/2020 01:34

    שלום רב. יש לי שאלה כזאת. אני עובד נהג בחברה. עשיתי תאונה עם רכב של עבודה עם נפגע. יש לי ביד רישיון רכב וביטוח חובה בתוקף. רק התברר שבביטוח חובה יש סייף שאין כיסוי לנהג שיש לו תאונה ב3 שנים אחרונות שהביא לתביעת ביטוח חובה. זאת אומרת אין לי כיסוי. במקרה של תשלום פיצוים לפצוע בתאונה על מי אחריות? על נהג שנהג עם ביטוח בתוקף ביד רק לא ידע כל הסייפים, או על מעסיק שבעצם גם לא ידע על קיום סייף כזה?

    • נהגתי ברכב מעביד ולא ידעתי שלא קיים כיסוי ביטוחי
      עו"ד עדי רחמים | 09/12/2020 23:42

      דניאל שלום.

      ככלל, נפגע בתאונת דרכים שנסע ברכב ללא כיסוי ביטוח חובה מבלי שידע או היה עליו לדעת על כך, הוא זכאי לתבוע קרן ממשלתית שהוקמה מכוח חוק, בשם "קרנית", שנועדה לפצות נפגעים בנסיבות כגון אלה שתיארת.

      קרנית מצידה רשאית לחזור לגורם "המזיק" בתאונה ולדרוש ממנו את הפיצויים אותם שילמה לאותו נפגע. במסגרת תביעה זו וככל שתיתבע בגין התאונה ותמצא "אשם" בגרימתה, הנך רשאי וצריך להעלות טענותיך בדבר אי ידיעתך על היעדר כיסוי ביטוחי מתאים וחובתו של המעביד בהקשר לסוגיה זו..

      בכל מקרה אמליץ לך "להכין את הקרקע" ולנקוט בפעולות שיסייעו לך להוכיח בעתיד את טענותייך.

      לפיכך, אמליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מעו"ד מעורה בתחום.

      בהצלחה.

      בברכה,

      עדי רחמים, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      המכבים 22א, הוד השרון
      טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com