ביטוח סיעודי קבוצתי במסגרת קופת חולים

  • ביטוח סיעודי קבוצתי
    air | 25/11/2020 14:57

    שלום רב,

    בשנת 1998 אבא שלי עשה ביטוח "כללית מושלם" לי ולשני ההורים שלי. הייתי אז בן 16.

    בטופס, מתחת לפרטים שלנו הופיעו סעיפים באותיות קטנות. אחד מהם מצרף אותנו אוטומטית לביטוח סיעודי קבוצתי.

    במעמד החתימה אבא שלי לא קיבל שום פרטים בנוגע לתנאי הפוליסה של ביטוח סיעודי קבוצתי, פרמיה וכו. מה שהופיע זה רק סעיף קטן המציין ש"כללית מושלם" כולל את הביטוח הזה.

    ההורים שלי לא היו מודעים במשך השנים שהביטוח הזה קיים. גילינו את זה רק לאחרונה באמצעות אתר הר הביטוח. מיותר לציין שזה מיותר לחלוטין לצרף ילד בן 16 לביטוח הזה, ואבא שלי לא היה מודע לכך בזמן החתימה.

    הוצאות הפרמיה לביטוח במשך השנים מסתכמות לכדי יותר מ10000 ₪.

    השאלה שלי היא האם ניתן לעשות משהו נגד חברת הביטוח, האם קיימת עילה משפטית נגדם?

    בנוסף, הביטוח כיום מתנהל בחברת הראל. במעמד החתימה, ההצטרפות היתה מול "דקלה חברה לביטוח בע"מ", וצויין שהביטוח הסיעודי קבוצתי מתנהל דרכם. אין לי מושג איך זה עבר לחברת הראל. האם זו גם עילה לתביעה?

    בתודה מראש.

    • ביטוח סיעודי קבוצתי במסגרת קופת חולים
      עו"ד מיטל ירון | 25/11/2020 15:48

      צהריים טובים,

      מהעובדות שציינת עולה שבטופס (שעליו ככל הנראה מופיעה חתימתו של אביך) מצויין שהביטוח במסגרת קופת חולים כולל ביטוח סיעודי בחברת ביטוח הראל (אז דיקלה). אני גם משערת שמידי רבעון הוריך קבלו דו"ח חשבון רבעוני מקופת חולים שממנו עלה שנגבה מהם סכום מסויים עבור ביטוח סעודי עבורך. בנסיבות אלה, קשה יהיה לטעון שהוריך לא ידעו שנערך עבורך ביטוח סיעודי.

      בניגוד לסברה הרווחת, ביטוח סיעודי לא נועד רק לאנשים קשישים. גם ילדים ואנשים צעירים מאוד יכולים להפוך לסיעודים ולכן לא בטוח שביטוח כזה הוא מיותר לילד בן 16.

      הביטוח היום נמצא בחברת הראל שכן חברת דקלה (שהיתה בעבר חברת בת בחברת הראל) מוזגה בחברת הראל ופעילות הביטוח שלה עברה להראל. אין בכך כדי לבסס עילת תביעה.

      אציין כי מזה למעלה משנה חברות הביטוח אינן מוכרות פוליסות חדשות של ביטוח סיעודי פרטי וניתן לרכוש רק ביטוח סיעודי קבוצתי במסגרת קופות החולים.

      אני כאן לרשותך בכל שאלה נוספת.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law