חלוקת האחריות בעניין רשלנות

  • חלוקת אחריות
    אבי | 19/11/2020 17:29

    שלום רב,

    בתביעת חבות מעבידים, פגיעה בעבודה, עו"ד טיפל בתיק תוך כ-4 שנים ועוד בשלב דיוני קדם משפט החליט שאין סיכוי לכאורה בתיק ודרש למצוא ב"כ אחר. עו"ד השני שמצא התובע טיפל בתיק עוד כ-4 שנים עד למתן פס"ד.

    הבעיה היא שהתביעה הוגשה רק נגד שותף אחד שליום פס"ד מעמיד פנים שאין לו חברה ואין לו לכאורה נכס אחר.

    בהנחה שקיימת התרשלות בכך שלא הוסף השותף השני כנתבע בתיק, לא ע"י ב"כ הראשון ולא ע"י ב"כ השני, איך מתחלקת האחריות - האם ב"כ השני היה אמור לתקן כל השגיות של ב"כ הקודם, או שמדובר על אחריות, תיאורטית כמובן, כ-50/50? תודה

    • חלוקת האחריות בעניין רשלנות
      עו"ד גיל קראוס | 22/11/2020 15:40

        שלום רב,

      קשה לקבוע את מידת האחריות של כל גורם בנפרד, וודאי מבלי להכיר את ההליכים בתיק.

      בית המשפט במקרים כגון אלו מטיל לעיתים את האחריות ביחד ולחוד, כלומר הוא לא מבצע חלוקה אלא מטיל את האחריות על 2 הגורמים יחדיו.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il