האם דו"ח של פקח מהווה פרסום לשון הרע?

  • לשון הרע?
    ת.מ | 19/11/2020 12:03

    שלום,

    פקח עירוני התעמר בי ממניע אישי פסול, ונתן לי דוח כוזב , שבו רשם שלכאורה "קיללתי, איימתי וצעקתי" עליו.

    הנושא הועבר לברירת משפט, אם בית המשפט הנכבד יזכה אותי. האם אוכל להגיש בגין כך תביעת לשון הרע?
    שכן מדובר בסוג של לשון הרע לשיטתי, הוגש כתב אישום משום שהוגשה בקשה להישפטק על הדוח, וזה קעקע את שמי.

    אם קיימת עילה, אשמח לדעת אם היו תקדימים כאלו, נא רשום לי הליכים לדוגמא.

    • האם דו"ח של פקח מהווה פרסום לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 26/11/2020 21:23

      ת.מ שלום,

      זיכוי בבית המשפט אינו מהווה עילה אוטומטית לתביעת לשון הרע נגד הפקח. היות שמדובר במילה שלך נגד מילתו של הפקח יהיה זה קשה להוכיח כי הדו"ח כוזב. כמו כן, ישנה חסינות לעובדי מדינה המבצעים את תפקידם מתביעות כאלו. יחד עם זאת, הייתי מתחיל ובודק האם יש עדים לאירוע בטרם נוקט בהליכים כנגד העירייה כמעסיקתו של הפקח.

      לעניין המחקר המשפטי - זו לא מטרתו של הפורום ויש לפנות לייעוץ משפטי בעניין.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il