שאלה בנוגע לפעולות חקירה

  • שאלה
    אפרים | 10/11/2020 00:33

    שלום, הגשתי תלונה בגין גניבה, דרשתי לחקור ולהוציא מצלמות בכדי להוכיח אירוע. במשטרה אמרו שהוציאו מצלמות ותהיה הרשעה. לאחר מיכן קיבלתי הודעה  שהתיק ניסגר מחוסר ראיות. כעת השלישיה שעלהם הגשתי תלונה דורשים איכון.
    הבעיה כזו שאני דרשתי מצלמות בכדי להוכיח 100 אחוז ראיה.
    בפועל אין מצלמות. הגיוני שיאושר להם איכון?
    אני יודע שאיכון בימנו לא אמין.
    האיכון ישמש עבורם כראיה כאשר אני לא קיבלתי מצלמות?

    • שאלה בנוגע לפעולות חקירה
      עו"ד אמיר מורשתי | 11/11/2020 13:48

      אפרים יקר, אחת ממטרות החקירה היא לאסוף ראיות כדי להגיע לחקר האמת- ככל ויש עניין ציבורי בחקירה ויש באיכונים הטלפונים בכדי לסייע לחקירה, הרי העובדה שהמשטרה לא הצליחה לקבל צילומים מהמצלמות לא אמורה למנוע ממנה לבקש איכונים- בכל מקרה חשוב להבין שלא אתה כמתלונן ולא החשודים יכולים לקבוע למשטרה אילו פעולות חקירה היא תעשה ואפשר רק לבקש. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • המשך
        אפרים | 11/11/2020 22:34

        תודה על המענה
        ניראה שלא הבנת את הכתוב
        אני אומר שהמשטרה עדכנו אותי שהוצאו מצלמות ותהיה הרשעה.
        לאחר מיכן קיבלתי הודעה שהתיק ניסגר.
         הדבר מראה על שחיתות כלשהי.
        כעת הגנבים מבקשים מהמשטרה איכונים.
        אני יודע שאיכונים זהו לא דבר אמין. פושעים יודעים להתחכם עם הבנה בנושא,
        לכן אני שואל אם המשטר אמרה שתהיה הרשעה כי הוצאו מצלמות ולאחר מכן חזרה בה.
        כעת הגנבים יכולים לקבל איכונים?

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 12/11/2020 14:53

          ראשית הגנבים לא יכולים לקבל איכונים- הם רק יכולים לבקש שהמשטרה תבצע פעולות חקירה והמשטרה צריכה להחליט האם יש מקום לכך במקרה הזה- כפי הנראה היות והתיק נסגר גם אין כל טעם לבצע איכונים.

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי