ביטול מקדמה בשל הקורונה

  • מקדמה חתונת קורונה
    קרינה | 03/11/2020 14:59

    שלום

    סגרתי שני אירועים (חינה וחתונה) ליוני 2020 ובהתאם לתאריכים אלה סגרתי צלם.

    הצלם נתן לי הצעת מחיר מפורטת עבור שני האירועים (13500 שח סה"כ) ושילמתי מקדמה של 1500 ש"ח עליה קיבלתי קבלה.

    בשל הקורונה נאצלנו לדחות את שני האירועים לדצמבר 2020 וביצענו חתונה קטנה (חופה וקצת ריקודים) עם 100 איש בהתאם להנחיות במקום פתוח בתאריך החתונה המקורי.

    על האירוע הקטן קיבלתי הצעת מחיר חדשה של 2500 שח מהצלם בטלפון. לאחר האירוע שילמתי לו את כל הכסף, על סכום זה לא קיבלתי קבלה בכלל.

    לפני מספר ימים ביטלנו לגמרי את האירועים של דצמבר מאחר והקורונה לא מאפשרת פתיחת אולמות עד תאריך זה ובנוסף לא יתבצעו חתונות בסדר גודל של 700 איש.

    כאשר ביטלתי את אירועי דצמבר עם הצלם טען כי היה אמור לקחת יותר כסף על האירוע הקטן ולא לקח מאחר וידע שיש לו עוד 2 אירועים שלנו בדצמבר (אף פעם לא אמר לנו דבר כזה בעבר) ולכן הוא לוקח את המקדמה.

    יש לצין שכשדחינו את תאריכי האירועים לא חתמנו איתו על חוזה חדש עם התאריכים החדשים.

    בחוזה הישן כתוב כי: " במקרה של ביטול ההזמנה מתחייב המזמין לשאת בתשלום כל ההוצאות כאילו צולם האירוע במלואו, ביטול בכתב תוך 14 ימים מיום חתימה חוזה זה יחייב את הלקוח בתשלום של 1000 שח בלבד".

    האם יש לי קייס לתביעה? או תלונה? במידה וכן האם זה משתלם עבור סכום של 1500 שח?

    • ביטול מקדמה בשל הקורונה
      עו"ד צבי מונדשיין | 04/11/2020 07:25

      שלום

      הסיפור והתאריכים לא כ"כ ברורים לי.

      האם התכוונת לשנת 2021? כתבת שביצעתם חתונה קטנה

      וביטלת את האירועים לדצמבר.

      אנא הבהירי.

      בכל מקרה שיהיה הרבה מזל טוב.

      בברכה,

      צבי מונדשיין, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
      הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

      טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com

      • תשובה
        קרינה | 04/11/2020 22:28

        היי צבי,

        קבענו חינה וחתונה ליוני 2020 (יוני האחרון שהיה).

        בגלל ההגבלות ביוני עשינו רק חופה וריקודים

        ודחינו את האירועים (מסיבת החינה ומסיבת החתונה, הדחייה התרחשה בתחילת מאי) לדצמבר 2020 .

        בימים האחרונים כשראינו שככל הנראה האירועים של דצמבר לא יתקיימו ביטלנו אותם לחלוטין.

        מקווה שלא עשיתי לך סלט וזה ברור הפעם.

        תודה רבה,

        קרין

        • החזרת מקדמה בשל הקורונה
          עו"ד צבי מונדשיין | 05/11/2020 08:28

          בוקר טוב קרין

          איך שהבנתי, הסכום של 1500 ש"ח הוא מקדמה על האירוע הגדול שלא קוים,

          על האירוע הקטן שילמת בנפרד 2500 ש"ח, ללא קבלה.

          לפי ההסכם ביניכם, ביטול בתוך 14 יום מחייב תשלום של 1000 ש"ח ולא 1500 ש"ח.

          אם עמדתם בתנאים אלו, אתם זכאים להחזר ההפרש.

          הבעיה היא כמובן דרך הגבייה. על כזה סכום לא הייתי ממליץ להגיש

          תביעה קטנה. נראה לי לפי תיאורך שהוא עובד חלק בשחור.

          הצעה פרקטית, תעזבו את ההפרש הקטן, תתרכזו בשמחה,

          ושיהיה לכם רק טוב.

          בברכה,

          צבי מונדשיין, עו"ד
          מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
          הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

          טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com

          • תשובה
            קרינה | 08/11/2020 14:30

            תודה רבה צבי, אכן ויתרנו ונתעסק רק בטוב.