הטלת אחריות על חברה שאינה צד להליך המשפטי

  • "מכירה"
    אבי | 29/10/2020 20:18

    שלום רב ,

    הקדמת שאלה תהיה די ארוכה, אני מצטער, אך השאלה היא קצרה וברורה

    בחברה בע''מ בשם א' עבדו מספר עובדים. לא היתה לה ביטוח חבות מעבידים. אחד העובדים נפגע קשות בעבודתו וחברה א' מייד "נמכרה" לקרוב משפחה של המנהל של חברה א'. קרוב משפחה הקים חברת בע"מ חדשה ב' באותה כתובת עם אותם עובדים באותו תחום העיסוק . כשיצא העובד מביה"ח עם דרישת פיצוי בגין נכות, הודיעו לו שחברה א' אינה קיימת והחברה ב' לא מכירה את הנפגע.

    עובד זה הגיש תביעה נגד חברה א' בלבד ולדבריו הוכיח שחברות א' ו-ב' הן אותה החברה וקיבל פיצוי. עכשיו , חליתי במחלת מקצוע עקב רשלנות של חברה א'. אובחנתי במועד כשחברה א' כבר "נמכרה" לכאורה. הגשתי תביעה נגד חברה א'.

    לא הוספנו לנתבעות את חברה ב', רק ציינתי בכתב התביעה ובתצהיר עדות ראשית את כל העובדות, כולל דו"ח חקירה פרטית, לגבי "מכירה" פיקטיבית. לא הוספנו מפני שרוב הסיכויים, עם הוספת חברה ב' לנתבעות , היו "מוכרים" אותה לקרוב המשפחה הבא בתור.

    ב"כ של חברת א' טוען שאם חברה ב' לא הוספה לנתבעות, אז ביהמ"ש לא רשאי להטיל עליה שום אחריות ולא רשאי לחייב אותה לשלם פיצוי. האם ביהמ"ש כן יכול להטיל אחריות על חברה ב' במקרה שהיא לא הוספה לנתבעות? תודה

    • הטלת אחריות על חברה שאינה צד להליך המשפטי
      עו"ד אלי מור | 04/11/2020 09:12

      שלום רב

      ככלל, שאלתך מתאימה לבירור בפורום של דיני עבודה.

      בכל מקרה, בית המשפט דן בין הצדדים שצורפו להליך המשפטי כבעלי דין (תובעים או נתבעים). לבית המשפט אין סמכות להטיל אחריות על צד שלא היה בעל דין כיוון ולאותו בעל דין לא ניתנה כל רשות להתגונן.

      בהצלחה.

      בברכה,

      אלי מור, עו"ד
      מנהל פורום בתי משפט
      פארק אולימפיה, מוטה גור 9, קומה 4, פ"ת

      טלפון: 03-6959990, מייל: eli@mor-lawyers.co.il