יש להפנות השאלה לפורום דיני תעבורה

  • סמכות שוטר שמבצע בעצמו עבירה
    יהל | 29/10/2020 18:29

    שלום,

    האם יש חוק או הלכה שמסדירה את העניין של האם שוטר שמבצע עבירות יכול לאכוף חוק?

    נניח שוטר תנועה שהולך בלי מסיכה בתפקיד מתועד, נותן דוח על מהירות, האם זה קביל, האם יש הגנות משפטיות כנגד שוטר כזה והדוח שלו?

    נניח פקח חניה שמחנה את כלי רכבו בחניית נכה בצורה מתועדת , נותן דוח לרכב שחונה על מדרכה? אך ביהמש רואה זאת, האם הדוחות שלהם קבילים?

    אשמח לתשובה בניגוד למקרה בו שאלתי בעבר שאלה ולא זכיתי לתשובה.

    • יש להפנות השאלה לפורום דיני תעבורה
      עו"ד אמיר מורשתי | 01/11/2020 15:37

      פונה יקר, הדוגמאות שאתה מביא בשאלתך שייכות לדיני תעבורה וכדאי לברר בפורום דיני תעבורה אצלנו האם סוגיות אלו זכו להכרה במובן שאפשרו לבסס טענת הגנה מן הצדק למשל.

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי