סוגיות בהליך משפטי

  • מורה נבוכים
    בן מימון | 21/10/2020 02:00

    באילו בתי משפט רשאי אדם לייצג את עצמו ובאילו הוא חייב ייצוג משפטי? בנוגע לחוק למניעת מפגעי רעש - באזור האפור של רעש מטריד לאורך זמן בשעות המותרות (כהנוביץ) - סיכויי ההצלחה הם ביחס לניסיונו של עורך הדין, מידת רחמנותו של השופט או מרכיב אחר? האם בפניה לבית משפט השלום תמיד ניתן לערער למחוזי ובמחוזי לעליון ומשם לבג"ץ? האם תמיד אפשר להגיש בקשה לדיון חוזר בכל ערכאה משפטית (דיון חוזר בבימש"פ השלום למשל) אם התגלו ראיות חדשות? כדי לפנות לבגץ חייבים לפנות קודם לעליון? אם הצד שכנגד לא הגיש כתב הגנה (בכל ערכאה שיפוטית) האם בהכרח יהיה ניצחון טכני של מגיש כתב התביעה? האם יש מחירון שפרסמו בלשכת עוה"ד לכל הליך משפטי? מצאתי רק מחירון למסמכים נוטריוניים שאסור לגבות יותר ממנו. חבל שאין בחוק מחירון שמחייב עורכי דין לגביית תשלום אחיד לכל הליך משפטי כמו מכתב התראה או ייצוג משפטי (עפ"י נושא או בית משפט) או אפילו פגישת ייעוץ במחיר אחיד כיוון שבפועל יש הבדלים תהומיים בין עורכי הדין על אותם ההליכים. היכן ניתן לראות ברשת את כל פסקי הדין בישראל מאז 48'? יש דבר כזה? והאם יש ברשת ריכוז של כל החוקים הקיימים?

    • סוגיות בהליך משפטי
      עו"ד טליה שנברגר | 25/10/2020 10:01

      שלום רב,

      שאלת המון שאלות. אנסה להשיב עליהן לפי הסדר:

      1.    אדם רשאי לייצג עצמו בכל הליך משפטי. ההמלצה היא כן להיות מיוצג בכל הליך שאינו בית המשפט לתביעות קטנות.

      2.    סיכויי ההצלחה נעוצים בחוות דעת שתוכיח את מפגעי הרעש ובהוכחת רכיבי התביעה שלך.

      3.    יש זכות ערעור על פסק דין בערכאה ראשונה ולאחר מכן הזכות אינה אוטומטית.

      4.    אם לא הוגש כתב הגנה ניתן להגיש בקשה למתן פסק דין בהיעדר הגנה.

      5.    יש תעריף מינימאלי של לשכת עורכי הדין ובו תעריפים מינימאליים לטיפול בתיקים. עורכי הדין אינם מחוייבים לגבות את המינימום שקבוע בכללי הלשכה.

      6. יש אתרים משפטיים בהם ניתן לראות את כל פסקי הדין והחוקים.

      בהצלחה.

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talyashenberger@gmail.com