שאלה בנוגע לשכר טרחה של סניגור ציבורי

  • סניגוריה ציבורית
    דן | 11/10/2020 11:16

    יש במשפחה סניגור ציבורי לעניין נוער ולא נוער. נדהמתי להבין שהם מקבלים שכר לפי מספר דיונים,כי אז ממש מובנה האינטרס שלהם להאריך. כמה מאות שקלים לכל מיני דיון.
     איך אני גורם לשכר טרחה שלא לפי מספר דיונים? האם אפשרי בכלל? או ששיטה זו מעוגנת חזק מדי בתקנות( תשלום לפי מספר דיונים)?
    פעם אחת החלפנו כבר עו"ד בגלל זה, אך ללא הועיל. אבקש תשובה מפורטת ככל שניתן בפורום זה.

    • שאלה בנוגע לשכר טרחה של סניגור ציבורי
      עו"ד אמיר מורשתי | 13/10/2020 11:22

      דן יקר, ראשית אין לך כלקוח של הסניגוריה הציבורית דרך להתערב בשכר טרחתו של הסניגור ואני יכול להרגיע אותך כי החשש שלך להארכת מספר דיונים כדי להשיא את שכרם אינו מבוסס מהסיבות הבאות: 1. היום רוב הסניגורים הציבוריים חתומים על הסכמי ריטיינר- כלומר הם מקבלים שכר קבוע עבור ייצוג בתיק ללא קשר למספר הדיונים בו- ולמעשה לרוב עולה החשש ההפוך שמא לא יהיה לעו"ד האינטרס לנהל הוכחות בתיק והוא ינסה לסיים התיק במהירות האפשרית .2 בכדי למנוע החשש להארכת דיונים שלא לצורך במקרה והעו"ד אינו חתום על הסכם ריטיינר ולחילופין בכדי למנוע החשש שמא העו"ד ימנע מלהשקיע בתיק ולנהל הוכחות כשיש מקום לכך, מוצמד מפקח פנימי לכל עו"ד בודק את התנהלותו. 3. בסופו של דבר השכר המופיע בתקנות מחולק לדיונים מהותיים ולא מהותיים ואין המדובר בשכר גבוה כלל וכלל ולכן החשש שמא העו"ד יטה להאריך בדיונים סתם הוא נמוך ביותר. כך או כך, ככל וזה החשש אתם יכולים להתקשר לסניגוריה הציבורית ולברר האם מדובר בתיק ריטיינר או לא וכן אפשר גם לשוחח עם המפקח על התיק- מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי