איסור על הפליה במתן או קבלת טיפול רפואי

  • האם קופת חולים בבני ברק יכולה להנחית רופאת משפחה ?
    לאה | 08/10/2020 15:06

    אני חברת קופת חולים בבני ברק. לאחרונה הנחיתה עליי הקופה רופאת משפחה ערבייה מאיזה כפר ערבי. האם מותר לקופה להנחית רופאה שאינה באה מתוך הציבור אותו היא משרתת?

    האם התנגדות לקבל שרות מרופאה כזאת תיחשב גזענות? בלי שאציין את מוצאה כהתנגדות?

    האם אין לי זכות להיות מטופלת ברפואת משפחה אצל רופא יהודי?

    יוער כי אין עוד רופאים ערבים במרפאה כרופאי משפחה.

    • איסור על הפליה במתן או קבלת טיפול רפואי
      עו"ד מיכל סטרוגו | 12/10/2020 13:20

      לאה שלום,

      על פי החוק במדינת ישראל, כל מטופל הזקוק לטיפול רפואי, זכאי לקבלו על פי התנאים הקבועים בחוק וכן בהתאם לתנאים ולהסדרים הנהוגים.

      החוק אוסר על אפליה בין אם מדובר במטופל או במטפל, מטעמי דת, מין, גזע, ארץ מוצא, לאום וכיוב'.

      באם את מעוניינת לעבור לרופא אחר, מטעמים השמורים עמך, את יכולה לפנות להנהלת הסניף אשר תשקול את בקשתך על פי שיקוליה.

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      רחוב בר כוכבא 23, V-Tower, קומה 3, בני ברק
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com