הורה המשפיע על בנו הקטין לבצע עבירות- מה הדין?

  • הורה המשפיע על בן קטין לבצוע עברה.
    מיכל פישרמן | 08/10/2020 13:28

    שלום רב לפורום,אני גרושה 10שנים עם 3 ילדים בגילאי 12,25,30 אחרי נישואין אלימים רגשית ומילולית וגירושין אלימים רגשית כלפיי וכלפי הילדים, שהתבטאו בהסתת הילדים ובשידולם לפגוע בי, במשפחתי והכי חשוב הפגיעה שנגרמת לילדים ע"י אביהם שמנוהל מהצורך הבלתי פוסק לנקום בי. בנוסף  אבי הילדים איים על חיי פעמיים בווטאפ ( בשנת 2019 כתב לי "אני אפעל נגדך" ובשנת 2017 כתב לי שיאפז אותי), ביצע מספר עברות תנועה ונשפט עליהם, הודה שצרך זנות וחיפש בפלפון שלו ובמחשב האישי שלו טכנים פורנוגרפיים עם קטינות. לאחרונה נדהמתי שבני הקטן צילם את כרטיס האשראי של אימי וביצע בו רכישות. אני ומשפחתי עדיין בשוק וחשים מאויימים מאבי הילדים. הבן הקטן כתב לי בתחילת דבריו שאף אחד לא יודע את מה שעשה שעשה וזה מעלה בי את החשד שהאבא השפיע עליו להשתמש בכרטיס האשראי של אימי (ולגנוב לי כספים מהארנק מספר פעמים).

    אודה על התייחסות הפורום מה החוק אומר על מצב שבו הורה משפיע על בניו הקטינים לבצע דברים לא חוקיים ולפגוע בהורה השני  ובמשפחתו והאם פנייה למשטרה תסייע לי לקבל הגנה מפני אבי הילדים.

    בתודה , מיכל

    • הורה המשפיע על בנו הקטין לבצע עבירות- מה הדין?
      עו"ד אמיר מורשתי | 12/10/2020 08:37

      מיכל יקרה, חוק העונשין מתייחס גם למעגל של אנשים הנחשבים צדדים לעבירה למרות שהם עצמם לא מבצעים פיזית את העבירה, למשל מסייע לביצוע עבירה או כפי שאת טוענת במקרה שלך, משדל לביצוע עבירה וכלשון החוק: : "30. המביא אחר לידי עשיית עבירה בשכנוע, בעידוד, בדרישה, בהפצרה או בכל דרך שיש בה משום הפעלת לחץ, הוא משדל לדבר עבירה."- החוק קובע, כי דינו של משדל כדין מבצע העבירה ולכן ככל ואביך שידל את בנך הקטין לבצע רכישות מכרטיס האשראי של אמך הרי שלפי החוק דינו כדין מי שביצע בפועל את העבירה. יחד עם זאת, ככל והגרוש פשוט מחנך רע ונוטה לשמש דוגמה רעה לילדיו, וזו הסיבה שבנך ביצע העבירה, לא ניתן לראות בגרוש כמי ששידל את בנך לבצע העבירה וככל שבנך לא טוען שאביו הוא זה ששכנע אותו לבצע העבירה,  הרי שהגרוש שלך לא ביצע עבירה פלילית בהקשר זה. ( לעומת צריכת תכנים פדופילים שהיא עבירה בפני עצמה) מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי