רישום של אי הרשעה והשלכותיו לגבי קטינים

  • אי הרשעה והשלכות לעתיד
    פלוני | 08/10/2020 12:36

    כשהייתי בן 15 ביצעתי עבירה פלילית אחרי שנגררתי אחרי חברים עשיתי שטות והסתבכתי. לשמחתי הרבה אחרי שינוי של 180 מעלות וחזרה למוטב כשהמשפט הסתיים כשהייתי בן 16 בית המשפט התרשם ממני לטובה כאדם בלי דפוסים עבריינים ושיש אחוזי שיקום גדולים, (שכך היה, אגב מאז אני בן 18 עומד להתגייס לצהל סיימתי בגרות ופסיכומטרי בציונים מרשימים), ובית המשפט גזר את דיני בגמר דין ללא הרשעה "אי הרשעה"
    שביקשתי להתמיין ליום הסיירות בצהל על מנת להיות לוחם ביחידות הכי מובחרת ולתרום למדינה הבקשה שלי נשללה בגלל אותה עבירה והרישום. הלכתי לתחנת משטרה והוצאתי גליון ר"פ, ראיתי את בגליון שמופיע לי רישום פלילי תחת צו דרכי טיפול ללא הרשעה וזה מוביל אותי לשאלה שלי.
    באי הרשעה הייתי בטוח והבנתי שבית המשפט נותן לי עוד צאנס לחיות את החיים שלי ללא עבר פלילי וכל הכתם לחיים שמשתמע מכך בגלל שאני באמת מתחרט והתחרטתי על המעשים שלי וחזרתי למוטב, אבל כמו שאמרתי נמנע ממני להתמיין ליום סיירות, מה שאני יכול בכל זאת להבין כי זה בכל זאת צהל. אבל בשאר להמשך חיי, כמו שאמרתי חזרתי למוטב סיימתי בגרות בממוצע מרשים של 95 לפני בונוסים ועשיתי פסיכומטרי בזמני הפנוי לפני הגיוס שהלך מצויין גם הוא. אני מציב לי רף מאוד גבוה ורוצה ללמוד רפואה. בגלל שבגליון הרישום הפלילי שלי מופיע הרישום של העבירה באי הרשעה השאלה שלי האם אני יכול לעשות את זה, שכן עדיין מופיע בגליון שביצעתי עבירה פלילית וכן אשמח לדעת קצת מידע כללי על מה אומר הרישום הזה של אי הרשעה, שעד שהוצאתי כת הגליון הייתי בטוח שבאי הרשעה הגליון שלי יהיה נקי ואוכל להותיא תעודת יושר ולעסוק בכל מה שארצה בלי כתם של עבירה פלילית
    תודה :)

    • רישום של אי הרשעה והשלכותיו לגבי קטינים
      עו"ד אמיר מורשתי | 12/10/2020 08:25

      פלוני יקר, דרכי טיפול הננקטים כלפי קטינים שביצעו עבירה והם בעלי פוטנציאל שיקום טוב כמוך אמנם רשומים במרשם הפלילי כאי הרשעה, אך הרישום הזה נמחק תוך 5 שנים מיום ההחלטה בדבר אי ההרשעה ( ואם ביצעת נשפטת בגין עבירת עוון שעברת לפני שהיית בן 16 אז תוך 3 שנים מיום ההחלטה בדבר אי ההרשעה). חשוב לדעת, שאפשר גם לקבל חנינה ( בעצם מקצרים לך את תקופת המחיקה כך שאפילו 5 שנים לא תצטרך לחכות )  לקראת סיום השירות הצבאי ובעניין זה כדאי לפנות כשנה לפני השחרור לקצינת הת"ש אשר תגיש עבורך את המסמכים הרלוונטים לנשיא המדינה עם המלצות המפקדים ( החנינה כאן למעשה כמעט מובטחת לפי הנוהל בנושא זה ). מעבר לאמור, כדאי לדעת כי רישום של אי הרשעה לא אמור להפריע לך לעסוק כמעט בכל עבודה שתרצה, לרבות עריכת דין, רפואה, רו"ח וכו' ( יכולה להיות לכך השפעה על תפקידים הדורשים סיווג בטחוני גבוה ). לבסוף אציין, כי אני ייצגתי קטין בתיק שהגיע לבית המשפט העליון ואשר בעקבותיו צה"ל הבהיר את השפעת הרישומים על הסיכוי להתגייס לצבא לתפקידים השונים ומתברר שאפילו עם הרשעה פלילית ניתן להתמיין לתפקידים מובחרים, פשוט מדובר בעוד שיקול בעל השפעה אך לא בהכרח מכרעת ( במקרה שלי הקטין גוייס לסיירת מטכ"ל לאחר שהצבא הבהיר שאפילו עם יורשע הם מוכנים לשבצו לסיירת ) מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • תודה
        שואל השאלה | 12/10/2020 12:29

        עזרת לי ממש והרגעת אותי
        תודה רבה :)

        • תודה לך על הפידבק!
          עו"ד אמיר מורשתי | 12/10/2020 14:14

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי