האם מותר לדרוש כסף עבור מידע?

  • שאלה: האם המעשה פלילי ואם כן לפי איזה סעיף?
    מיכלוש | 08/10/2020 12:04

    הדבר היה ככה: דייר בבית משותף הזמין, ללא ידיעת שאר בעלי הדירות, עבודה כלשהי ברכוש המשותף. הפסולת שנוצרה הונחה מחוץ לבניין ללא תיאום עם העירייה והדיירים נקנסו.

    הדייר שהזמין את העבודה ו/או הקבלן המבצע אינם מודים בהזמנת העבודה... (הזוי אבל ככה).

    איכשהו הגענו לקבלן המבצע. הוא אמר שתיאם עם העירייה איסוף פסולת, אבל...שימו לב...דורש 500 ש"ח עבור ההוכחה לכך (שתאפשר לנו לבטל את הקנס).

    השאלה היא אם הדרישה של הקבלן לתשלום עבור המידע היא מעשה פלילי, ואם כן, לפי איזה סעיף. תודה

    • האם מותר לדרוש כסף עבור מידע?
      עו"ד אמיר מורשתי | 11/10/2020 16:16

      מיכלוש שלום רב, ככל ואין בחוק חובה על הקבלן למסור לך אינפורמציה, הרי שזכותו לדרוש תשלום עבור מידע שיכול להועיל לך! נכון שאין זו התנהגות יפה מצידו ובטח לא בימים קשים אלו של מגפת קורונה, אבל כאמור בין לא יפה לבין מעשה הנחשב כמעשה פלילי המרחק הוא רב. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי