תיק מוצגים

  • איך מכינים תיק מוצגים לבית המשפט העליון ?
    אילנה | 07/10/2020 10:28

    שלום רב

    נתבקשתי להכין תיק מוצגים לעליון בנוסף לסיכומים

    כיצד אני מכינה אותו טכנית (מיספור או אותיות ותוכן) והאם בסיכומים אני מפנה למוצג בתיק

    תודה מראש

    • תיק מוצגים
      עו"ד טליה שנברגר | 11/10/2020 17:12

      אילנה שלום רב,

      אני מפנה אותך לתקנות סדר הדין האזרחי הרלוונטיות.

      בסיכומים את יכולה להפנות אל תיק המוצגים שתגישי.

       הגשת העתקי מוצגים בידי המערער [393א]

      437. (א) מערער המבקש להסתמך בשעת הדיון בערעור על מסמכים שהוצגו לפני בית המשפט בערכאות הקודמות (להלן – המוצגים), יגיש לבית המשפט שלערעור העתקים מהם מודפסים במכונת כתיבה בצורה נוחה לקריאה, או בצילום.

      (ב) נוכח הרשם שצילום של מסמך אינו נוח לקריאה, רשאי הוא לצוות על בעל הדין שהגישו להגיש לבית המשפט, תוך מועד שיקבע, העתק אחר של אותו מסמך, בצורה נוחה לקריאה.

      תיק המוצגים [393ג]

      439. (א) העתקי המוצגים יהיו מסומנים במספר הסידורי שניתן למוצגים בבית המשפט שבו הוגשו, ויתוייקו בתיק מיוחד (להלן – תיק המוצגים) לפי מספר סידורי, מוצגי התובע תחילה ומוצגי הנתבע לאחריהם.

      (ב) על גבי תיק המוצגים יירשמו שמות בעלי הדין כאמור בתקנה 413(1) ו-(2), מספר הערעור והערה "מוצגי המערער"; בעטיפה הפנימית, או בגליון שיתוייק לפני ההעתקים, ירשום המערער את ההעתקים שנכללו בתיק לפי מספרם הסידורי.

      בהצלחה

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talyashenberger@gmail.com