מה הם התנאים לקבלת משפט חוזר?

  • בקשה למשפט חוזר - מהם התנאים?
    דני | 04/10/2020 17:16

    הורשעתי לפני כמה שנים עקב הליך רשלני שיטחי ולא הוגן מצד התביעה ובית המשפט איך ומה הם התנאים למשפט חוזר?

    • מה הם התנאים לקבלת משפט חוזר?
      עו"ד אמיר מורשתי | 05/10/2020 10:10

      דני יקר, התנאים למשפט חוזר קבועים בסעיף 31 לחוק בתי המשפט הקובע: "31. (א) נשיא בית המשפט העליון או המשנה לנשיא או שופט אחר של בית המשפט העליון שקבע לכך הנשיא רשאי להורות כי בית המשפט העליון או בית משפט מחוזי שיקבע לכך, יקיים משפט חוזר בענין פלילי שנפסק בו סופית, אם ראה כי נתקיים אחד מאלה:
      (1) בית משפט פסק כי ראיה מהראיות שהובאו באותו ענין יסודה היה בשקר או בזיוף, ויש יסוד להניח כי אילולא ראיה זאת היה בכך כדי לשנות את תוצאות המשפט לטובת הנידון;

      (2) הוצגו עובדות או ראיות, העשויות, לבדן או ביחד עם החומר שהיה בפני בית המשפט בראשונה, לשנות את תוצאות המשפט לטובת הנידון;
      (3) אדם אחר הורשע בינתיים בביצוע אותו מעשה העבירה, ומהנסיבות שנתגלו במשפטו של אותו אדם אחר נראה כי מי שהורשע לראשונה בעבירה לא ביצע אותה;

      (4) נתעורר חשש של ממש כי בהרשעה נגרם לנידון עיוות דין. "
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי