דיווח על הכנסות בני משפחה

  • הכנסות בני משפחה בדיווח פש"ר
    שיר | 04/10/2020 11:14

    אני אם חד הורית לשתי ילדות בגירות שנמצאת בהליך פשיטת רגל מזה כשנתיים מלווה בסיוע משפטי, לאחרונה בתי היתה אמורה להתגייס לשירות לאומי דתי אך כל משבר הקורונה עיכב זאת והיא מצאה כרגע עבודה זמנית, בנוסף בתי הבכורה בת ה20 מצאה גם היא עבודה בשלושת החודשים האחרונים גם היא לא קבועה, הייתה אמורה לצאת ללימודים אך שוב משבר הקורונה...

    משיחות שלי חוזרות ונשנות עם הסיוע שהוקצה עבורי נאמר לי לדווח כי הבכורה לא גרה בבית כמובן שלא נהגתי כך אך מכיוון שהיא מכלכלת את עצמה בכל הנוגע לביגוד הנעלה וצורכי מזון וכד' לא הכנסתי כמובן את הוצאותיה לדו"ח, כשפניתי לאחרונה בנוגע לבת הקטנה יותר על העבודה הזמנית שוב נאמר לי להוציאה מהבית מבחינת הדו"ח, לא ברורה לי המגמה הזאת וגם אני לא מקבלת תשובות חד משמעיות לגבי איך לדווח על ההכנסות, האם צריך? מכיוון שהן זמניות? ואת הוצאותיהן האישיות כולל קניות בסופר משלמות בעצמן...

    שאלתי היא מה עליי לעשות? איך מדווחים? האם על מלוא השכר?או על החלק שבו ישתתפו בהוצאות הבית? האם אני לא "משעבדת" אותן בכך על לא עוול בכפן לפש"ר?

    תודה מראש

    • דיווח על הכנסות בני משפחה
      עו"ד עומר נירהוד | 08/10/2020 18:59

      לפי החוק את צריכה לדווח על הכנסות והוצאות כל בני הבית.

      בברכה,

      עומר נירהוד, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל

      רחוב הערבה 3, איירפורט סיטי
      טל': 03-3036301 ; מייל: omer@nirhod-law.co.il